14 Nov, 2019 - 07:31
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

--

Online?
Actualmente hay 8 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

Tema: Cultura General

Los artículos publicados en este tema son los siguientes.

    1234567891011121314151617181920212223   >


  : Cultura encogida 7624 lecturas 
Cultura General

Josep Maria Montaner es arquitecto y catedrático de la ETSAB-UPC.El País

Los síntomas con relación a la promoción de la cultura catalana no son buenos. Tan temibles como los recortes presupuestarios son los encogimientos de mentalidades. Habíamos avanzado un poco en una política cultural más abierta y cosmopolita, pero parece que el carácter cerrado, provinciano y grupal vuelve a apretar fuerte. El panorama es tan complejo que hoy preocupa tanto a la intelectualidad conservadora como a la progresista.


Tenemos valores para contrarrestar el vacío del consumo y la banalidad que comporta la industria turística

Todo el conflicto con el Consejo Nacional de la Cultura y las Artes (Conca) y su paulatino adelgazamiento hasta que han dimitido la práctica totalidad de sus miembros y, consecuentemente, el jurado de los Premios Nacionales de Cultura, no puede ser evaluado más que como un proceso negativo. Habíamos trabajado a fondo para ser como Inglaterra, con su Arts Council, y no lo hemos conseguido. El Conca se comprime y pierde su razón de ser si se reduce su independencia del poder político de turno.

Tampoco el procedimiento seguido para la elección del nuevo director del Museo Nacional de Arte de Cataluña (MNAC) ha resultado apasionante. El director elegido, Josep Serra, ha dirigido muy bien el Museo Picasso y no hay duda de que era el mejor de los candidatos presentados, pero el hecho de la escasez de competidores es un mal síntoma, ya que dentro y fuera de Cataluña hay muchos expertos y expertas que podrían haber concursado: o dirigir el MNAC no es nada apetecible o algo se ha gestionado indebidamente, de manera que se ha desalentado a los posibles aspirantes. Quisiéramos que el MNAC fuera como el Louvre, pero sigue siendo un museo con un inmenso potencial y un escaso atractivo para la mayoría de los visitantes de Barcelona, un museo que no ha podido superar aún los endémicos obstáculos de difícil accesibilidad e imagen excesivamente institucional.


 
Jueves, 01 Diciembre, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Cultura encogida'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Pugna por el control de la cultura 6126 lecturas 
Cultura General

J. M. MARTÍ FONT - Barcelona - 10/11/2011 El PAís

El consejero Ferran Mascarell quiere crear un consorcio que incluya el Macba, el CCCB y la Filmoteca - El teniente de alcalde Jaume Ciurana pretende articular todo el arte contemporáneo a través del museo del Raval

Artur Mas tiene sobre la mesa el proyecto de reorganización de las grandes instituciones culturales de Barcelona que le ha presentado el consejero de Cultura, Ferran Mascarell, pero el teniente de alcalde de Barcelona Jaume Ciurana tiene otro. El presidente de la Generalitat deberá decidir en los próximos días. El plan de quien las dirigió durante muchos años, en su condición de responsable del área cultural del Consistorio cuando era alcalde el socialista Joan Clos, consiste en la creación de un gran consorcio que, según el modelo del Centro Pompidou de París, agrupe el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB), el Museo de Arte Contemporáneo (Macba) y la Filmoteca de Cataluña, las tres grandes instituciones situadas en el eje cultural del Raval, a las que también podría sumarse el Arts Santa Mònica.


 
Jueves, 10 Noviembre, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Pugna por el control de la cultura'   8 Comentarios    Versión imprimible  

  Document: 1774 lecturas 
Cultura General

Després d’uns anys en que semblava que finalment la gran majoria d’institucions culturals públiques catalanes havien adoptat el concurs professional com a principal procediment per a la designació de les places de direcció, ara tot indica que s’està produint un greu retrocés en l’aplicació d’aquesta fòrmula, que sense ser perfecta, garanteix molt millor la transparència, pluralitat i qualitat d’aquests processos de designació. A institucions notables de Barcelona, com ara el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o La Virreina-Centre de la Imatge, aquests processos s’estan duent a terme amb força secretisme, amb nomenaments a dit que no fan més que enterbolir la necessària independència i autonomia dels projectes conceptuals i de gestió de qualsevol institució cultural pública.
Per tot això, encetem aquí una campanya pública per tal de demanar a aquestes dues institucions que adoptin el concurs públic i obert a fí de designar la persona o persones que finalment s’en facin càrrec de la direcció.
Aquesta campanya consta de les següents fases:
1- Fer arribar les cartes als seus destinataris: Im. Sr. Jaume Ciurana i Llevadot, President del Consell d’Administració de l’ICUB; i Excm. Sr. Salvador Esteve i Figueras, President de la Diputació de Barcelona i del Consell General del CCCB.
2- Convidar totes aquelles persones que estiguin d’acord amb la convocatòria d’un concurs públic per a cobrir les places de direcció d’aquests centres, a adherir-se a aquesta demanda, signant les cartes que es presenten en aquest blog.
3- La data límit per a adherir-s’hi és el 15 de novembre de 2011. Un cop tancat el termini, les dues cartes seran novament enviades als seus destinataris, tot incorporant els noms de les persones adherides.

http://peraunconcurspublic.wordpress.com/


 
Lunes, 07 Noviembre, 2011
Enviado por Admin
  3 Comentarios    Versión imprimible  

  Document: 1961 lecturas 
Cultura General

La Declaració de la Comissió de Cultura d’AcampadaBCN de  Plaça Catalunya  per a un Model de Cultura és un document de principis i propostes debatudes, consensuades i redactades assembleàriament al llarg de dos mesos a la Plaça Catalunya de Barcelona dins el marc de l’Acampada 15M. Aquest document es considera permanentment obert i en procés.

 DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE CULTURA D’ACAMPADABCN DE  PLAÇA CATALUNYA 

La política cultural no és la cultura.

 Les institucions públiques no fan la cultura.

 Les institucions públiques gestionen els recursos públics destinats a la cultura.

 La cultura és un bé comú i un procés en constant transformació, que reflecteix les dinàmiques socials, el resultat del qual no ha de ser necessàriament una obra o un producte mercantil.

 La cultura ha de ser lliure i plural, i les polítiques culturals han de reflectir, fomentar i garantir aquesta llibertat i aquesta pluralitat.

 La política cultural ha de dotar de recursos les activitats de recerca, producció, exhibició, difusió i educació cultural, des d’una òptica sostenible i en base al seu valor social.

 La política cultural no pot estar orientada a una mera consecució de beneficis econòmics.

 Cal desenvolupar models culturals a llarg termini, inclusius, participatius, sostenibles i exploratoris.


 
Miércoles, 27 Julio, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario    Versión imprimible  

  : Es poden fer retallades mirant als ulls de la gent? 2227 lecturas 
Cultura General
JOAN MANUEL TRESSERRAS / JOSEP RAMONEDA

ara.cat 14/05/2011 02:42

JOAN MANUEL TRESSERRAS

Benvolgut Josep, a les acaballes del franquisme, enmig de debats sobre la naturalesa de la violència i de la guerra, era recurrent un exemple que deus recordar: un soldat, des d'un bombarder, fixa l'objectiu, pitja el botó, provoca la mort de centenars o milers de persones a qui no ha vist mai i torna a la base amb la consciència d'haver obeït les ordres i complert amb el seu deure. La reflexió posterior era: si el soldat hagués hagut de matar aquelles persones, una a una, amb una pistola o un ganivet, mirant-les als ulls, no hauria estat capaç de fer-ho. Llavors no havia llegit Paul Virilio i no coneixia les seves disquisicions sobre com la mediació tecnològica ens "separa" de la realitat o provoca noves menes "d'accident". Però l'exemple em va colpir.

Ara, per raons de força major, les administracions apliquen retallades pressupostàries. El Govern el primer. El caràcter general de les retallades, després d'haver viscut uns anys ja molt difícils per assegurar les polítiques socials, m'ha fet pensar en el soldat. Hi ha partides que es poden retallar. Sí. Però n'hi ha que no. Hi ha retallades que les administracions només haurien de poder fer tenint cada persona afectada al davant, explicant-li les raons i escoltant els efectes directes de les mesures. Una cosa és treballar o fer política amb quadres estadístics, i una altra de ben diferent és fer-ho en el cos a cos permanent amb les persones i col·lectius afectats.
 
Domingo, 15 Mayo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Es poden fer retallades mirant als ulls de la gent?'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: 2152 lecturas 
Cultura GeneralConstanza Brncic, Ramon Faura, Marina Garcés, Francesc Parcerisas, Pilar Parcerisas, Lucas Quejido, Josep Verdaguer i Eli Lloveras, seran els convidats a parlar al 10è Fòrum d’Indigestió, que tindrà lloc el proper dimecres 30 de març a les 19h, a la Sala Noble del Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

El Fòrum d'Indigestió és un acte obert a tothom i d'entrada lliure, en el que convidem a vuit persones a exposar en públic idees sobre la cultura. La diversitat de les participacions marquen el contingut de la trobada. Pel seu caràcter, l’acte fuig dels discursos sectorials, mercantilistes i elitistes de la cultura, a la recerca d’una altra forma de parlar-ne.

La participació de dos músics posa límit al temps de la paraula, fent música en les pauses entre ponents i, si convé, marcant com un rellotge el final de les intervencions. Un peculiar sistema de moderació. Aquest any els responsables de marcar el ritme són la Maria Rodés i el Guillem Caballero dels Surfing Sirles. L'encarregat de conduir l'acte és el Jordi Oliveras (Indigestió). 
 
Miércoles, 23 Marzo, 2011
Enviado por Indigestió
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Retallada per a tots menys Cultura? 2371 lecturas 
Cultura GeneralUna part del sector reclama que no hi hagi retallades, d'altres demanen més eficiència i solidaritat

CATALINA SERRA 17/03/2011 El País

Un dels punts del pacte del Tinell que va signar el primer tripartit establia que al 2007 la cultura  hauria de suposar el 2% del pressupost global de la Generalitat. L'any passat, va suposar el 0,8%. Ahir mateix, el conseller Ferran Mascarell recuperava l'objectiu inicial per d'aquí a una legislatura i mitja, aproximadament. Sense comentaris.

Cots: "Més de la meitat de la programació dels centres que depenen d'ajuts està en suspens"
Mascarell: "Aquestes demandes poden fer antipàtica la cultura per la societat"

La cultura és la xocolata del lloro, però és un cacau del que viu molta gent. De fet, el mer anunci que aquest any hi hauria una retallada del 10% ha aixecat totes les alarmes i tant les associacions gremials com entitats de pes com el Consell de les Arts o el Cercle de Cultura reclamen una "excepció cultural", és a dir, que no s'apliqui la retallada als ja minsos diners de la cultura.

El debat, de moment, no va més enllà i no es qüestiona la necessitat global d'unes retallades socials que responen a una determinada política econòmica —que no és única, com mostra el pamflet Manifiesto de Economistas Aterrados (Pasos Perdidos)— ni tampoc ningú no ha caigut en la demagògia de recordar que el que es deixarà de recaptar amb la supressió de l'impost de successions als més rics suposarà perdre uns 400 milions d'euros, és a dir, quasi cent milions més del pressupost global de cultura.

En fi, enmig de tot aquesta polèmica s'ha obert un altre debat llargament ajornat i molt pertinent. Tenim una cultura massa subvencionada? S'han de revisar els criteris dels ajuts? Quina ha d'ésser la política cultural que asseguri l'excel.lència? Té sentit la repartidora o s'han de fer apostes per projectes més ambiciosos amb probabilitat de repercussió internacional? Estan ben gestionats els grans equipaments culturals? Les preguntes s'acumulen i les respostes no són fàcils. Sense les ajudes seran molts els creadors que no podran ni intentar demostrar la vàlua que tenen. La cultura és una inversió de risc en què no se'n saben els resultats fins passat un temps, i de deu que reben ajudes generalment només una quarta part acaben fent projectes que arriben a assolir un cert èxit. Però això és difícil de saber a priori... El cas és que ara mateix el sector està dividit entre els que pensen que hi ha d'haver una mobilització general dilluns contra les retallades i els que reclamen més rigor i temen que la societat, maltractada pels retalls en temes delicats com la salut i l'educació, acabi veient la cultura com un cau de privilegiats."El problema és que la retallada se suma a uns pressupostos que ja porten alguns anys escapçats", comenta Guillem Jordi Graells, president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. "Encara no sabem exactament quina serà i per això s'ha convocat aquesta concentració per reclamar que, a l'hora de negociar els pressupostos, es tingui en compte el problema i les retallades no s'apliquin de forma lineal. No demanem privilegis sinó que es recordi la precarietat de la cultura".
 
Jueves, 17 Marzo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Retallada per a tots menys Cultura?'   15 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Hereu ofrece diez millones al Govern para que la cultura no retroceda en Barcelona 1955 lecturas 
Cultura General


Mascarell prefiere no avanzar la respuesta a la oferta de préstamo del alcalde para sufragar los recortes que afectarán a Liceu o Macba, entre otros 

Barcelona. (EFE).- El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha ofrecido este viernes al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, avanzar este año unos 10 millones de euros para que la cultura de la ciudad no sufra el recorte previsto por el gobierno de la Generalitat y que ésta se lo devuelva en ejercicios posteriores.

"Barcelona no permitirá que la cultura dé ningún paso atrás", ha explicado Hereu tras reunirse con Mascarell, a quien ha ofrecido que el ayuntamiento sufrague los recortes que afectarán al Liceu, al Macba o a L'Auditori y a las obras del Museu Nacional de Ciències Naturals, del centro de arte del Canòdrom y del futuro museo del diseño (DHUB).

Mascarell ha defendido que el ayuntamiento no puede presionar en estos momentos a un gobierno autonómico que aún no tiene sus presupuestos aprobados y se ha atribuido la petición al consistorio para que "haga un esfuerzo este año" porque, según ha dicho el conseller, el ayuntamiento tiene "una situación económica un poco mejor resuelta".

Jordi Hereu y Ferran Mascarell se han reunido hoy por espacio de más de dos horas y posteriormente han comparecido, por separado, en rueda de prensa para explicar lo tratado.

Mascarell, que durante muchos años fue el responsable del Instituto de Cultura del ayuntamiento de Barcelona, y el alcalde han acordado constituir los próximos días una comisión conjunta para evaluar la situación y necesidades de cada equipamiento y encontrar una solución para que "sufran lo menos posible los recortes".


 
Sábado, 12 Marzo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Hereu ofrece diez millones al Govern para que la cultura no retroceda en Barcelona'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Document: 2450 lecturas 
Cultura General

 març-2011
En el document “Cultura amb C majúscula: davant el nou govern i la crisi” de desembre de 2010 el Cercle de Cultura considerava imprescindible:
“ 1.Que el President de Catalunya reforci el seu compromís amb la Cultura, incrementi el rang i el pes de la conselleria de Cultura, nomeni un conseller o consellera amb experiència i reconegut prestigi en el sector i tots dos iniciïn un diàleg franc i obert amb la comunitat cultural que trenqui amb les rutines establertes.
2, Que, per tal de resoldre el desfasament crònic amb els estàndards europeus, i els de la UNESCO, el Govern i les forces parlamentàries acceptin un debat rigorós sobre els recursos destinats a la Cultura per part de la Generalitat, i l’aprofitament més adequat dels recursos públics, tant en la pròpia administració com en el món privat.”


Dos mesos després d’aquesta declaració, el Cercle vol manifestar la seva satisfacció per l’encertat nomenament d’un conseller del Departament de Cultura que reuneix les condicions desitjades de tenir llarga experiència i un reconegut prestigi en el món de la cultura. Cal dir, amb la mateixa contundència, que no podem manifestar similar satisfacció respecte als recursos econòmics que el Govern de Catalunya destina a la Cultura.


 
Viernes, 11 Marzo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Museos asfixiados por la crisis 2645 lecturas 
Cultura General
Los recortes obligan a reducir horarios y a suspender exposiciones programadas

JOSÉ ÁNGEL MONTAÑÉS - Barcelona - 04/03/2011

En Cataluña hay más de 500 colecciones y museos abiertos al público. La situación de crisis económica también afecta a la cultura y ha obligado a la mayoría de estos centros a realizar recortes en su programación, reducir actividades y horarios, prescindir de personal contratado y comenzar a cobrar por actividades que antes hacían gratis. En Barcelona, el Arts Santa Mònica es uno de los que viven una situación más dramática. Ha retrasado su horario de apertura a las dos de la tarde y solo abre a las once de la mañana, como era costumbre, a los grupos escolares. "Tenemos que reducir el presupuesto de dos millones entre el 30% y el 60% y hemos elaborado un plan A, B o C, en función de la aportación final que haga la Generalitat", aseguran desde el centro. Lo que sí han hecho es suspender la exposición sobre danza en Cataluña programada para mayo, muchas actividades y casi toda la difusión, cosa que reducirá los visitantes. "La situación no afecta, por ahora, a los puestos de trabajo, aunque tenemos cierta inquietud", aseguran.
 
Martes, 08 Marzo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Museos asfixiados por la crisis'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Els retalls a la cultura 2411 lecturas 
Cultura GeneralPENSANT-HO BÉ

CATALINA SERRA 03/03/2011

S'ha convocat pel Facebook una manifestació el dia 21 vinent amb el lema No retalleu la cultura. De moment, ja hi han anunciat la presència més de 300 persones i a les setze associacions convocants, de tots els àmbits del sector cultural, cada dia se n'hi sumen més.

Tot i que encara no s'ha fet l'anunci clar, potser s'esperarà que passin les municipals, que aquest any es prediu que serà de vaques magres també pel sector cultural, com ho és per tants d'altres. Ja s'ha notat aquests darrers anys, però tothom es tem que les retallades d'aquest exercici seran dràstiques i deixaran sense aire a bona part dels creadors del país. Tant pel que fa a les subvencions directes com a l'efecte que tindrà la disminució de pressupostos en les institucions culturals i, també, en les obres socials i el patrocini de les empreses.

http://www.noretalleulacultura.org


 
Jueves, 03 Marzo, 2011
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Els retalls a la cultura'   4 Comentarios    Versión imprimible  

  Document: Demandes electorals de la Plataforma de la Cultura 2324 lecturas 
Cultura General

La Plataforma de la Cultura per a un Consell de les Arts de Catalunya es dirigeix a les forces polítiques que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya de 28 de Novembre de 2010.

Al finalitzar el període legislatiu 2006-2010 del Parlament de Catalunya “La Plataforma de la Cultura per a un Consell de les Arts de Catalunya” vol manifestar el seu reconeixement als diputats i diputades sortints per l’aprovació de la llei del “Consell Nacional de la Cultura i les Arts” de 13 de maig de 2008. Tant als grups polítics que van votar a favor com els que no hi van donar suport els volem fer reconeixement pel seu interès i la seva dedicació a la millora dels organismes que gestionen el desenvolupament cultural i artístic de Catalunya.


En ser el Consell de les Arts un organisme nou que respon a una tradició de gestió de la cultura diferent a la desenvolupada al nostre país en els anys de democràcia, entenem que el procés d’implantació i consolidació és complicat i no està mancat de dificultats. És per aquesta raó que la Plataforma pel Consell de les Arts va decidir continuar el seu treball d’advocacia en favor d’una gestió autònoma de la cultura fins i tot després de ser aprovada la llei.

Amb independència de les desavinences i conflictes que estan marcant l’inici del CoNCA i que han de ser tractats i resolts des d’altres àmbits d’interlocució i ocasions, la Plataforma de la Cultura pel Consell de les Arts considera que el model de l’arts council ha de continuar rebent el ple suport del nou Govern i Parlament que sorgeixi d’aquestes eleccions, sigui quina sigui la seva composició.


 
Domingo, 07 Noviembre, 2010
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Demandes electorals de la Plataforma de la Cultura'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  : Subvencions, CoNCA vs EADC, i neoliberalisme cultural 3238 lecturas 
Cultura GeneralEl diari El País ha publicat el 03/08/10 un article titulat “La Sindicatura detecta anomalías en las ayudas artísticas de Cultura”, on es fa ressò de l’informe que la Sindicatura de Comptes ha emès sobre les subvencions que van ser atorgades per l’EADC durant el 2007 i 2008. (http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Sindicatura/detecta/anomalias/ayudas/artisticas/Cultura/elpepiespcat/20100803elpcat_9/Tes)

Tant a l’informe (a http://www.sindicatura.org) com a l’article del Pais (que n’és un recull espectacularitzat), la constant és un deixar planar una atmosfera de descontrol i una ombra de dubte sobre l’actuació de l’EADC i els agents culturals que van rebre les subvencions. A la majoria dels que ho llegim se’ns escapen les dimensions tècniques i legals a les que es fa referència, i estem plenament d’acord en tot mecanisme de transparència i fiscalització dels diners públics. Donat que la notícia apareix als diaris a inicis de mes d’agost probablement no tindrà una ràpida resposta per part dels al•ludits. Però això no exclou que ja s’hi poden obrir algunes preguntes, doncs l’evident to de desconfiança (aplicat amb el tradicional sistema del “ventilador”) que desprèn tant l’informe com l’esmentat article vers l’àmbit cultural i les subvencions permet ja algunes lectures.

 
Viernes, 06 Agosto, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'Subvencions, CoNCA vs EADC, i neoliberalisme cultural'   5 Comentarios    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: 2235 lecturas 
Cultura GeneralEl proyecto PRACTICS está financiado por la Comisión Europea y tiene el objetivo de proporcionar información que facilite la movilidad de los artistas y los profesionales de la cultura dentro de la UE.

En el marco del proyecto, se han creado una serie de Infopuntos sobre Movilidad Cultural, donde se puede obtener información comprensible sobre el sector cultural, el mercado laboral, las oportunidades de financiación para la movilidad cultural y aspectos legales que la afectan. Por el momento, estos Infopuntos operan en Bélgica, los Países Bajos, España y el País de Gales.
 
Domingo, 13 Junio, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Torna la revista Nativa, ara a internet. 6725 lecturas 
Cultura GeneralAhir, dimarts 4 de maig, sis mesos després de la publicació del darrer número en paper, hem iniciat una nova etapa de la revista Nativa. Ara, a internet.

El nou projecte enllaçarà amb l'anterior en les seves intencions: reflexionar com a ciutadans sobre el nostre entorn cultural, fer-ho amb voluntat d'incidir-hi, i fer-ho en col.laboració amb tanta gent com trobem.

Entre les novetats del projecte, hi haurà diverses obertures: de la música cap a altres formes d'expressió cultural, del text cap a un entorn comunicatiu més ampli, de Barcelona al món,... tot això, mantenint un cert ancoratge en les arrels natives de la idea, per no perdre el fil.
 
Lunes, 10 Mayo, 2010
Enviado por Indigestió
Leer el artículo completo: 'Torna la revista Nativa, ara a internet.'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: 48L'H: CREA, RODA I EDITA UN CURT EN 48 HORES A L'HOSPITALET 6670 lecturas 
Cultura GeneralEl MetropoL'His: Festival Jove de Curtmetratges Urbans de L'Hospitalet presenta un festival de curtmetratges en 48 hores, que se celebrarà el cap de setmana del 12 i el 13 de juny.

BASES 48L'H

1.- Els participants han de ser joves d’edat igual o menor a 35 anys.

2.- Les obres hauran de ser rodades i editades en el termini que va des de les 15h del divendres 11 de juny de 2010, fins les 12h del dilluns 13 de juny de 2010.

3.- Les obres es lliuraran en format DVD amb sistema PAL a la seu de l’entitat organitzadora el dilluns 13 de juny de 10 a 12h, o abans d'aquest termini dipositant l'obra a la bústia habilitada pel 48 L'H a l'entrada de l'edifici.


JOVES PER LA IGUALTAT I LA SOLIDARITAT
48 L’H
Ronda de la Torrassa, 105, 3a planta
08903 L’ HOSPITALET DE LLOBREGAT
 
Lunes, 26 Abril, 2010
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: '48L'H: CREA, RODA I EDITA UN CURT EN 48 HORES A L'HOSPITALET'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Premsa: 2859 lecturas 
Cultura General
El País
CARLES GELI - Barcelona - 11/12/2009

A pesar de que la crisis ya había sacado las orejas, en 2009 la Diputación de Barcelona ha mantenido intacta su línea de ayudas en el ámbito cultural, pero para 2010 será "muy difícil" que eso siga. Es más, el presupuesto de Cultura, que este año ha sido de unos 80 millones de euros, podría bajar un 8% en lo que se refiere a inversiones. "Que repercuta en esa proporción será casi inevitable, pero cumpliremos primero con los compromisos con los ayuntamientos y, en todo caso, recortaremos o dejaremos de ayudar a festivales e instituciones de corte privado". Así lo manifestaron ayer José Manuel González Labrador y Avel·lí Serrano, presidente y coordinador, respectivamente, del Área de Cultura de la institución provincial.
 
Viernes, 11 Diciembre, 2009
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ''   1 Comentario    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: 2452 lecturas 
Cultura GeneralEl col.lectiu Indigestió (http://www.indigestio.com), dedicat a la promoció i dinamització de la cultura musical des d'una perspectiva cívica, porta tot l'any proposant reflexions a l'entorn de la música i el seu paper social. Ho fa mitjançant tertúlies periòdiques, l'edició de la revista Nativa i la col.lecció de llibres "Idees per la música". Per tancar el cicle de l'any, convoca una taula rodona en la que proposen una mirada crítica sobre la benevolència i entusiasme amb que recentment es parla de les relacions entre l'economia i la cultura. Una crítica que no és nova, però que cal actualitzar.

Fòrum d'hivern d'Indigestió
"Cultura i mercat: una mirada crítica".
Dijous 17 de desembre a les 19:00 a la Biblioteca Jaume Fuster.
 
Domingo, 06 Diciembre, 2009
Enviado por Indigestió
Leer el artículo completo: ''   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Entrevista: 2382 lecturas 
Cultura General

PERE VICENS  PRESIDENT DEL COMITÈ ORGANITZADOR DEL CONGRÉS D'ECONOMIA I CULTURA

La Cambra de Comerç de Barcelona organitza al mes de maig un congrés internacional per debatre el paper de la cultura com a factor estratègic en l'economia mundial. Vicens argumenta que les indústries culturals han de ser potents perquè els creadors tinguin visibilitat

12/04/09 02:00     - BARCELONA - R.M. / J.V. / F.E, elpunt.cat


Els dies 20, 21 i 22 de maig, la Cambra de Comerç de Barcelona organitza el I Congrés Internacional d'Economia i Cultura, que vol projectar la importància de la creació cultural i les empreses de la cultura en les societats avançades. L'editor Pere Vicens presideix la comissió organitzadora de l'esdeveniment.


–Amb quins objectius sorgeix aquest congrés?
–«Volem fer arribar un missatge sobre la relació estreta que hi ha entre cultura i economia. El sector públic condiciona de moltes maneres l'activitat cultural i les indústries culturals, en aspectes com ara la reglamentació, les subvencions i la protecció.»
–Per què aquests aspectes?
–«Protecció perquè les indústries culturals són avui objecte de pirateria i al nostre país més que mai; quant a la subvenció perquè hi ha la creença que la cultura no crea riquesa, i sí que ho fa, i de moltes maneres. Les indústries culturals representen més del 2% del producte interior brut de l'Estat, i a Europa quasi arriba al 5%. Com més potents siguin aquestes indústries, més fort serà el teixit econòmic. Això és essencial.»


 
Martes, 14 Abril, 2009
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ''   2 Comentarios    Versión imprimible  

  : El Quixot Amb Manxa 2736 lecturas 
Cultura GeneralCavallaven per una vall desèrtica, pot ser a Almeria, on estaven rodant una pel•lícula de indis, els samurais japonesos del barça made in Japan. Em sembla que el director era l’Akira Kurosawa, i l’ajudant Stanley Kubric. El Oliver Stone jugava a boles en el forat d’un guèiser de yellowstone.

WEB

http://webs.racocatala.cat/quixotcatala
EL QUIXOT AMB LA MANXA per el Quixot Català
 
Viernes, 09 Enero, 2009
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'El Quixot Amb Manxa'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: DICTADURA, ART I ARXIU 2187 lecturas 
Cultura General

Converses obertes

Casa Amèrica Catalunya

C/ Còrsega 299, www.americat.net

De : 07/10/2008 al 09/10/2008

D’uns anys ençà, el terme arxiu ha gaudit d’una importància i d’una compareixença constant en l’àmbit cultural i, sobretot, en el camp de les arts visuals. Els artistes s’han abocat a construir arxius d’autor i, al mateix temps, els teòrics han començat a construir arxius sobre artistes del segle XX que, sovint, han estat testimonis de períodes traumàtics de la història. La fascinació cultural també ha recaigut sobre els arxius burocràtics i els de repressió, la qual cosa ha propiciat ara se’ls observi des d’una actitud estètica.


 
Lunes, 06 Octubre, 2008
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'DICTADURA, ART I ARXIU '   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Mor l'editor Gustavo Gili als 73 anys 2150 lecturas 
Cultura General
26/09/2008 19:03
BARCELONA, 26 de setembre (EUROPA PRESS)

L'editor Gustavo Gili Torra, nét del fundador de l'editorial Gustavo Gili i director de l'empresa des del 1970 i durant tres dècades, ha mort avui als 73 anys.

L'editorial, fundada el 1902 i dedicada inicialment als manuals tècnics i després a l'art i la bibliofília --de la qual és un bon exemple La Tauromaquia de Pablo Picasso (1959)--, es va especialitzar, sota la seva direcció, en temes relacionats amb la cultura visual.

Va dedicar especial atenció als llibres universitaris de caràcter teòric i als llibres il·lustrats, i va potenciar la creació de gran nombre de col·leccions, aconseguint que l'empresa es posicionés com una de les editorials d'arquitectura de referència en el món hispà.
 
Lunes, 29 Septiembre, 2008
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Mor l'editor Gustavo Gili als 73 anys '   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  : El timbaler del Bruch 4207 lecturas 
Cultura Generalque tracta d’una batalla succeïda a Catalunya durant la guerra de la Independència, en la que un nen i un timbal, evitaren una sagnant confrontació.( Versió lliure )

EL QUIXOT CATALÀ

MARCEL•LÍ MIRET
marcelinosi@yahoo.es

que tracta d’una batalla succeïda a Catalunya durant la guerra de la Independència, en la que un nen i un timbal, evitaren una sagnant confrontació.
 
Lunes, 01 Septiembre, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'El timbaler del Bruch'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: Els secrets del Quixot 2306 lecturas 
Cultura GeneralSempre han dic que el Quixot era una novel.la de cavalleries, però sempre hem sabut que significa molt més. Aqui es compara al Quixot amb Crist, i també és diu que el quixot es UN TRACTAT DE DRETS HUMANS escrit en forma pedagògica...
EL QUIXOT CATALÀ – “LA TORNA “del “QUIXOT “

Marcel.lí Miret
marcelinosi@yahoo.es http://club.telepolis.com/ovnibox


INTRODUCCIÒ INESPERADA D’UN QUIXOT CATALÀ

EL QUIXOT, CRIST, EL HAIL 
 
Domingo, 20 Julio, 2008
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'Els secrets del Quixot'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Entrevista: 8821 lecturas 
Cultura General"Dentro de 20 años habrá nostalgia de los 'okupas"

ISRAEL PUNZANO - Barcelona - 15/03/2008
El País

Cada vez son más las voces críticas contra el 'modelo Barcelona'. En 'La ciudad mentirosa', el autor describe la capital catalana como una mujer que pasa el tiempo maquillándose para ser exhibida en la pasarela de los lugares-fashion

Los textos que componen el ensayo La ciudad mentirosa. Fraude y miseria del 'modelo Barcelona' (Catarata) representan para su autor, el antropólogo Manuel Delgado, una carta de amor a la ciudad, aunque el lector desprevenido podría pensar que hay amores que matan. El autor lamenta la exclusión que, a su juicio, se da en la capital catalana, a la que retrata como un producto comercial para los que tienen dinero.

"Los grandes templos de la cultura son como catedrales en las que supuestamente están la belleza, la verdad... Dan la idea de que lo que rodea a esas macroinstituciones no vale nada. Donde ahora están el CCCB y el MACBA, antes había la vida de la calle"

"Los discursos antiguetos sirven para no hacer vivienda social. En el fondo se quiere evitar que los pobres se junten. Así de sencillo. Es como la política de dispersión de presos, pero aplicada a los pobres. Como consecuencia, se genera barraquismo invisible"

"Los urbanistas deben planificar la ciudad, pero no la vida urbana. Por lo tanto, que nos dejen un poco en paz y, como mínimo, un rincón para montar una hoguerilla en San Juan. Hoy el urbanismo y la arquitectura están al servicio del mercado"
 
Sábado, 15 Marzo, 2008
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ''   29 Comentarios    Versión imprimible  

    1234567891011121314151617181920212223   >

Ara TV


e-barcelona TVBuscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías