Año V - Edición del día  24 Oct, 2014 - 07:44
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

Si la arquitectura es paisaje, un edificio puede ser montaña

-- Vicente Guallart 12/11/2003

Online?
Actualmente hay 37 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
Rompe accidentalmente una vasija de una exposición de Ai Weiwei en el CAAC

Pacto por la cultura. Andalucía

La Caixa invertirá 10 millones de euros en las Atarazanas

Laffón: "El autor debe dejar que la obra hable y desaparecer"

¿Qué fue del teatro público andaluz?

e-valencia.org
Gran Fiesta de Fin de Císcar

Arte público y manejos

Miedo en Venecia o La poesía sigue siendo un arma cargada de futuro

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte *
2005-2009. GRACIAS

El portugués Miguel Von Haffe, nuevo director del CGAC

Una elección hedionda: el fin del "concurso" del MUSAC. - Fernando Castro Flórez

Desde el fondo de los reptiles, con amor.

El portugués Miguel von Haffe, propuesto para dirigir el CGAC

Otros artículos
Artículos más antiguos

Tema: Espai Zer01 Olot

Los artículos publicados en este tema son los siguientes.

  Document: Carta de recolzament a l’Espai Zero 1 d’Olot 2484 lecturas 
Espai Zer01 Olot

Divendres passat el regidor de cultura de l’ajuntament d’Olot, va comunicar a en David Santaulària, director de l’Àrea de Creació Contemporània d’Olot que inclou l’Espai Zero 1, la Sala 15, les Beques de Creació i Comissariat; que l’ajuntament havia decidit tancar aquesta àrea i, en conseqüència, prescindir del seus serveis.

Un grup d’artistes i usuaris volen entrargar demà al matí una carta a l’ajuntament d’Olot, demanant que reconsideri aquesta decisió, podeu manifestar la vostra adhesió a a la carta que adjuntem, enviant urgentment un correu a l’adreça: suportzero1@gmail.com

Format pdf Carta Espai Zero1

Carta de recolzament a l’Espai Zero1 d’Olot

Davant de les informacions que apunten al tancament de l’àrea de creació contemporània d’Olot (Espai Zero1, Sala 15, Beques de creació, coproducció amb d’altres centres d’art, …) i l’acomiadament del seu director, David Santaeulària, demanem a l’ajuntament olotí que es repensi aquesta decisió atenent als següents punts:

1. Som conscients que la cultura no pot quedar al marge de l’esforç d’estalvi general, i que no seria just preservar-la de les retallades que afecten a tots els àmbits socials. Retallar, però, no vol dir eliminar. La política cultural ha d’apostar decididament per defensar les propostes més fràgils, aquelles que resulten inviables des de la lògica del negoci i que, com és el cas de les pràctiques artístiques contemporànies, promouen l’aparició d’idees innovadores i propostes inèdites.
Tanmateix, recordem que l’origen d’aquesta àrea sorgí del Pla de Cultura de la Ciutat d’Olot, el qual comptà amb el consens de tots els partits, i va ser redactat i revisat fa tres anys amb la participació directa de la ciutadania.

2. Recordem que el paper de Zero1 no s’ha limitat a ser un espai expositiu de la perifèria, sinó que ha aconseguit consolidar-se com un espai generador de propostes creatives dins del circuit artístic nacional més punter, paper d’altra banda reconegut públicament per tots els professionals del sector de Catalunya, amb un prestigi cultural fàcilment comprovable si s’observa la seva constant repercussió mediàtica. Un espai que també ha sabut connectar-se i interrelacionar-se amb el circuit artístic internacional. Entre d’altres centres i institucions l’espai Zer01 ha col.laborat amb: Instituto Cervantes Estocolm, Rijksakademie Amsterdam, Sala Rekalde Bilbao, MUSAC Leon, CDAN Huesca, Centre d’Art la Panera Lleida, CGAC Santiago de Compostela, Pavelló de Catalunya de la Biennal de Venècia, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, …


 
Viernes, 24 Febrero, 2012
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Carta de recolzament a l’Espai Zero 1 d’Olot'   3 Comentarios    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: BECA CIUDAD DE OLOT DE ARTES VISUALES 2009 2519 lecturas 
Espai Zer01 Olot

El Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, conjuntamente con la Generalitat de Catalunya, convoca becas para la creación contemporánea destinada a proyectos de Artes Visuales y proyectos de Comisariado inéditos.

http://www.olot.org/cultura/zerou

BECA CIUDAD DE OLOT DE ARTES VISUALES 2009

El Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot, en colaboración con la Generalitat de Cataluña, convoca la Beca de Artes Visuales 2009, con el objetivo de promover y estimular la creación artística.

BASES

1 Características de la beca
Estas becas se otorgarán a los mejores proyectos de artes visuales inéditos.

2 Dotación de la beca
Las Becas de Artes Visuales están dotadas con 18.000 €, que se repartirán entre un mínimo de dos y un máximo de cinco de los proyectos presentados (según el criterio del jurado, que establecerá las diferentes aportaciones para cada proyecto premiado). El importe de las becas se hará efectivo en dos partes iguales: la primera en el acto de proclamación del proyecto ganador, y el resto en el momento de la entrega del trabajo realizado y después de que el jurado haya examinado su calidad.


 
Viernes, 12 Junio, 2009
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: ' BECA CIUDAD DE OLOT DE ARTES VISUALES 2009'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Concèntric. Poble petit, infern gegant 1648 lecturas 
Espai Zer01 OlotJordi Mitjà Espai Zer01. Carrer de l'Hospici, 8 Olot. Fins a l'11 de març


AVUI

Oriol FontdevilaL a llar, per bé que tendeix a imaginar-se com un clixé idealitzat, compareix al si de les dinàmiques mòbils i inestables de la contemporaneïtat com un espai simbòlic descentrat i amb una certa aparença de residual. Jordi Mitjà (Figueres, 1970), amb el seu darrer treball videogràfic, fa un sorprenent intent del que podríem entendre com un retrobament amb aquest entorn, a través de l'orquestració d'una mirada polièdrica en la qual participen familiars i amics de l'artista que són veïns del poble de Lladó.


 
Jueves, 08 Marzo, 2007
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Concèntric. Poble petit, infern gegant'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: "Suffed Silence" de Andreas M. Kaufmann en ZERO1 Olot 1663 lecturas 
Espai Zer01 OlotEncuadrada en la segunda edición del ciclo Dimensiones Variables, que se inició con el proyecto Origen de los artistas Bleda y Rosa, la propuesta que Andreas M. Kaufmann presenta en el Espai ZERO1 del Museu Comarcal de la Garrotxa de Olot, titulada Stuffed Silence, forma parte de una serie de trabajos desarrollados bajo el espectro conceptual del proyecto Values on Demand, el cual explora las fisuras, contradicciones y paradojas de las distintas Constituciones, Declaraciones de los Derechos Humanos y otras normativas que las diversas sociedades del planeta han establecido a lo largo de su historia para definir, acotar y legislar la libertad de los hombres.
 
Sábado, 11 Noviembre, 2006
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: '"Suffed Silence" de Andreas M. Kaufmann en ZERO1 Olot'   4 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Narratives del treball 1807 lecturas 
Espai Zer01 OlotArt & co
AVUI 12 Oct, 2006
Pilar Parcerisas

A l'Espai Zero 1 d'Olot: Aquesta sala d'art, creada recentment i dirigida per David Santaeulària al seu pas per la direcció del Museu Comarcal de la Garrotxa, és actualment el darrer paradigma dels espais d'art contemporani alternatiu de Catalunya. Perquè la programació ha pres un compromís amb l'art jove, amb l'art crític, amb una nova forma d'entendre la producció de projectes, i ha pres partit per la dimensió social de l'art, no sempre fàcil d'entendre per part del públic, que busca generalment en l'art una realitat ben allunyada de la seva.
 
Jueves, 12 Octubre, 2006
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Narratives del treball'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Revolució 1268 lecturas 
Espai Zer01 Olot
Exposicions Raw Idees Martí Manen i Job Ramos (comissaris) Espai ZER01. Carrer de l'Hospici, 8 Olot. Fins al 17 de setembre
Oriol Fontdevila
AVUI

Raw Idees considera la imatge en relació amb una conjuntura dels mitjans audiovisuals desbordada i en la qual la micropolítica que es genera des dels marges oficials també es difon massivament a través de les plataformes que possibilita la tecnologia digital.
 
Jueves, 14 Septiembre, 2006
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Revolució'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: Raw Idees 1814 lecturas 
Espai Zer01 OlotEspai Zero1. Olot
Un proyecto de: Job Ramos y Martí Manen
Cordinación: David Santaeulària


Raw idees es una exposición pero también es un espacio de trabajo donde las cosas no estan cerradas. Evitando una estructura jerárquica se ofrecen obras, lecturas de obras, herramientas informáticas y entrevistas para que el usuario pueda establecer las conexiones que desee sobre lo que significa la imagen.
 
Martes, 11 Julio, 2006
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Raw Idees'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Document: Davant la dimissió de David Santaeulària 3112 lecturas 
Espai Zer01 OlotDavant la dimissió de David Santaeulària com a director del Museu Comarcal de la Garrotxa, les persones sotasignants, que hi hem mantingut alguna mena de col•laboració o hem participat en alguna iniciativa del centre, volem fer públiques les consideracions següents:

1)Manifestar el nostre suport a David Santaeulària per l’amabilitat del seu tracte personal, la responsabilitat professional que sempre ens ha demostrat i el seu innegable i persistent esforç per dotar a Olot d’unes infraestructures museístiques modernes i eficients.
 
Jueves, 16 Marzo, 2006
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'Davant la dimissió de David Santaeulària'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Premsa: David Santaeulària deixa la direcció del Museu de la Garrotxa, que nomenarà succ 2405 lecturas 
Espai Zer01 OlotEVA VÀZQUEZ. " Olot"
L’Ajuntament d’Olot nomenarà en els pròxims quinze dies el nou director del Museu Comarcal de la Garrotxa (MCGO) entre els candidats que hagin presentat el seu currículum per cobrir la plaça, convocada a principis d’aquest mes després que David Santaeulària comuniqués en ferm la seva voluntat de plegar. La regidora de Cultura, Anna Torrent, no tenia coneixement ahir, el dia que acabava el termini de presentació de candidatures, del nombre de propostes rebudes, però va assegurar que el nou director ocuparà el càrrec no més tard de començament d’abril perquè pugui gestionar directament, «sempre amb el consens de l’àrea de Cultura», va insistir, en «la reestructuració del funcionament del museu», que no va detallar en què consistirà. Torrent va explicar que Santaeulària, al capdavant del museu des de l’octubre de 1997, ja havia manifestat el seu propòsit d’abandonar la direcció el novembre passat però que el relleu s’havia alentit perquè des de Cultura li havien suggerit que reconsiderés la decisió, que l’encara director no només va mantenir, sinó que va refermar sol·licitant la substitució formalment per escrit.
 
Domingo, 12 Marzo, 2006
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'David Santaeulària deixa la direcció del Museu de la Garrotxa, que nomenarà succ'   11 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: La dimissió de David Santaeulària 4686 lecturas 
Espai Zer01 OlotLa dimissió de Santaeulària genera molts missatges de suport a la xarxa

D.B., DIARI DE GIRONA (2-2-2006)

La pàgina web e-barcelona.org havia rebut -fins ahir- un total de 21 comentaris sobre la dimissió de David Santaeulària com a director del Museu Comarcal de la Garrotxa. Aquests missatges, la major part de suport a Santaeulària, els han generat espontàniament els usuaris del web des que Diari de Girona va publicar dimecres de la setmana passada la notícia que el director plegava i que l´Ajuntament olotí obria un concurs públic per trobar-li substitut. E-Barcelona.org va penjar la notícia apareguda al Diari de Girona i tot seguit es van generar un munt de reaccions, algunes de les quals contenen dures crítiques a la política museística de l´Ajuntament d´Olot.
 
Jueves, 02 Marzo, 2006
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'La dimissió de David Santaeulària'   67 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Dimiteix el director del Museu d'Olot i responsable de l'espai ZER01 3325 lecturas 
Espai Zer01 OlotEl Museu Comarcal obre un concurs per trobar director perquè Santaeulària plega

M.M., OLOT.

L´actual director del Museu Comarcal de la Garrotxa, David Santaeulària, va demanar a finals de l´any passat ser rellevat d´aquesta tasca i, per aquest motiu, l´Ajuntament d´Olot ha obert un període (que acabarà el 10 de març), perquè presentin el seu currículum els interessats a ocupar la plaça a partir de l´abril.
Santaeulària és tècnic del Museu i continuarà treballant-hi, però, segons fonts municipals, per raons personals i cansament, ha sol·licitat deixar la direcció. L´Ajuntament ofereix una contractació eventual, a jornada completa i busca un llicenciat amb coneixements suficients de català. Valorarà un màster en gestió cultural, formació en patrimoni, història, museologia i museografia, coneixements d´anglès i francès i experiència demostrable.


 
Domingo, 26 Febrero, 2006
Enviado por Anonymous
  24 Comentarios    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: Pensa el verd. 3055 lecturas 
Espai Zer01 OlotEl dia 30 de juliol, a les 20 hores, s’inaugura, a l’Espai ZER01 d’Olot, l’exposició Pensa el verd. Revisions del paisatge de la Garrotxa des de la comunicació visual.
Pensa el verd és una proposta de treball per a diferents equips de creatius de l’àmbit del disseny gràfic i la publicitat als quals se’ls hi ha plantejat un repte: configurar una mirada renovada del paisatge, de l’entorn rural i de les seves representacions. La Garrotxa, donades les seves característiques i tradició cultural, és l’escenari i camp d’operacions escollit per a aquests nous apropaments.
 
Martes, 26 Julio, 2005
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Pensa el verd.'   8 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Estranya familiaritat 1576 lecturas 
Espai Zer01 OlotAdrià Julià. La Ville Basque. Vernon (Califòrnia). Espai Zer01. Carrer de l'Hospici, 8. Olot. Fins al 3 d'abril.
Adrià Julià (Barcelona, 1974) presenta La Ville Basque, un projecte centrat en conceptes com ara identitat cultural, resistència, supervivència, aïllament, contaminació, erosió, subjectivitat, estranyesa i familiaritat, dins el context nord-americà i, a la vegada, arrelat al País Basc. Aquest treball és el resultat d'un estudi que es materialitza en una obra fotogràfica i fílmica que s'apropa a un espai, el restaurant La Ville Basque, situat a Vernon, Califòrnia, i, alhora, que abraça des de la mítica història d'una família de pioners bascos-francesos que emigren al Wild West i funden, capitanejats per John B. Leonis, la ciutat de Vernon l'any 1905, fins a l'obertura del restaurant, per part dels seus descendents, l'any 1960.
 
Lunes, 28 Marzo, 2005
Enviado por Anonymous
Leer el artículo completo: 'Estranya familiaritat'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: La Villa Basque. Vernon (Califòrnia) 2092 lecturas 
Espai Zer01 OlotExposició: La Villa Basque. Vernon, Califòrnia.
Artista: Adrià Julià
Inauguració: dissabte, 29 de gener, a les 20 h.
Dates: del 29 de gener al 3 d’abril de 2005
Lloc: Espai Zer01 (Museu Comarcal de la Garrotxa). Carrer de l’Hospici, 8 – 17800 Olot (Girona)
Organitza: Espai ZER01 i Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot
Patrocina: Fundació Caixa de Catalunya
Col.labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya iSala Rekalde (Bilbao)
Altres dades: L’exposició es presenta simultàniament a l’Espai ZER01 i a la Sala Rekalde (Bilbao). Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg de 90 pàgines amb una presentació de Chus Martínez i David Santaeulària i un text introductori de Clara Kim
Per a més informació: David Santaeulària (coordinador). Tel. 972279130 / fax. 972273070 / zerou@olot.org o bé Adrià Julià 660124046
 
Lunes, 31 Enero, 2005
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'La Villa Basque. Vernon (Califòrnia)'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Fiesta sueca 2728 lecturas 
Espai Zer01 OlotLas preocupaciones y las formas escandinavas se basan en la distancia frente al objeto de estudio

PERE PARRAMON - 05/01/2005

De Suecia llegan móviles, muebles de diseño y coches de lujo. Conocemos su riqueza y la excelencia de su modelo de gobierno, pero poco su arte más reciente; las auroras boreales no se ven tan al sur. Para los que quieran resarcirse, la exposición de vídeo L'estat natural en el Espai Zer01 del Museu Comarcal de la Garrotxa, en Olot. Seis artistas venidos de Estocolmo y Göteborg, comisariados por Martí Manen. Eso sí, una advertencia: la entrada será fría, y el final, agitado, como es habitual en el norte –en cierta ocasión, una traductora contaba que el recién llegado a Suecia tarda en ser invitado a las fiestas, pero, cuando lo consigue, descubre un desparpajo que ya quisieran muchos latinos–.
 
Miércoles, 05 Enero, 2005
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Fiesta sueca'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Premsa: Converses a Olot en el marc de Panorama 2004 2181 lecturas 
Espai Zer01 OlotAVUI dijous, 7 d'octubre del 2004
SÍLVIA MUÑOZ D'IMBERT

L'Espai Zero1 ens proposa un tast del projecte 23 preguntes amb resposta, d'Ester Baulida (Girona, 1962) i Àlex Nogué (Hostalets d'en Bas, 1953): la imatge de l'ecografia d'un cor que deixa de bategar, noms propis fosforescents visibles després d'haver estat alimentats per la llum d'una llanterna i sons vocals enregistrats dins d'una alfàbia. Són tres peces d'un trencacloques, tres moments d'una conversa que han quedat exposats a l'espai. Per seguir tot el procés del treball hem de recórrer a la publicació que s'ha fet amb motiu d'aquesta conversa, en què a part del treball dels dos artistes, trobem textos de David Santaeulària, Itziar González, M. Lluïsa Faxedas i un magnífic joc literari, a la manera de Baulida i Nogué, pregunta-resposta, encetat per Àngel Burgas amb d'altres escriptors.
 
Jueves, 07 Octubre, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Converses a Olot en el marc de Panorama 2004'   16 Comentarios    Versión imprimible  

  Text d'autor: La historia en trance 2576 lecturas 
Espai Zer01 OlotMANUEL DELGADO
EL PAÍS - Cataluña - 30-07-2004

Las obras de Romero y Horta invitan a hacer balance acerca de cuál es el papel que otorgamos en nuestras visiones de lo histórico a lo inorgánico y lo informulable

La función de la Historia es organizar el pasado de forma pertinente y significativa, seleccionando unos episodios y omitiendo los restantes

La función de la Historia como disciplina es justamente la de disciplinar la historia, es decir organizar el pasado de forma pertinente y significativa, seleccionando determinados episodios y omitiendo la inmensidad de los restantes, encadenando luego los elegidos hasta generar una cierta verdad narrativa. Lo que resulta es -o ha de ser- un relato dotado de las cualidades de linealidad y congruencia que le resultan indispensables en tanto que cuento moral, cuyo destino es ser repetido como fuente de una determinada ejemplaridad. Es por ello que en la producción de la historia -o en la historia como producción- se elude cualquier elemento que pueda suscitar ruido o distorsión, cualquier factor que chirríe al ser incorporado a la lógica unidireccional y modélica atribuida a los acontecimientos.
 
Viernes, 30 Julio, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'La historia en trance'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Premsa: Olot Espai ZERO1 2685 lecturas 
Espai Zer01 OlotAvui 3-06-2004
PILAR PARCERISAS

Art en una altra dimensió: Olot ha creat l'Espai ZERO1 d'art contemporani, annex al Museu Comarcal de la Garrotxa, una mena d'observatori sobre les noves pràctiques de l'art, sovint en dissensió amb l'art entès com a disciplina específica, creadora d'objectes artístics, una iniciativa pública que compta amb molt pocs paral·lels al territori si descomptem l'impuls que dóna la Fundació Espais de Girona a projectes d'aquest tipus. Per això, el cicle Dimensions variables, que han engegat enguany David Santaeulària i Valentín Roma, ha acollit dues propostes especials en aquesta direcció: Individual-Citizen Republic ProjectTM: El Sistema, de Daniel García Andújar, i el projecte Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo?, de Pedro G. Romero, que s'acaba de cloure.

 
Jueves, 03 Junio, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Olot Espai ZERO1'   1 Comentario    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: NOTA DE PREMSA. Activitats paral·leles exposició Pedro G. Romero a Olot 7083 lecturas 
Espai Zer01 Olot NOTA DE PREMSA
Activitats paral·leles de l’exposició Lo viejo y lo nuevo ¿Qué hay de nuevo viejo? de Pedro G. Romero

Acte: activitats paral·leles de l’exposició Lo viejo y lo nuevo ¿Qué hay de nuevo viejo? de Pedro G. Romero (segona proposta del cicle Dimensions variables 1)
Data: dia 22 de maig
Lloc: Espai ZER01 i Sala d’actes de l’edifici Hospici. Carrer de l’Hospici, 8 – 17800 Olot (Girona)
Organitza: Espai ZER01 i Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.
Patrocina: Fundació Caixa de Catalunya
Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Galeria Tomás March i Diputació de Girona
Per a més informació: David Santaeulària i Valentín Roma (coordinadors). Tel. 972279130 / fax. 972273070 / zerou@olot.org

 
Miércoles, 19 Mayo, 2004
Enviado por Submit_News
Leer el artículo completo: 'NOTA DE PREMSA. Activitats paral·leles exposició Pedro G. Romero a Olot'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Ressenya Pedro G. a l'Espai Zer01 per Mery Cuesta 1976 lecturas 
Espai Zer01 OlotProyecto
Olot, Pedro G. y el Matamoros
Pedro G. recopila imágenes, libros y citas que suscitan una lectura deconstructora de la Historia


MERY CUESTA - 12/05/2004 Cultura/s - La Vanguardia

 
Martes, 18 Mayo, 2004
Enviado por Submit_News
Leer el artículo completo: 'Ressenya Pedro G. a l'Espai Zer01 per Mery Cuesta'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo? de Pedro G. Romero 2109 lecturas 
Espai Zer01 OlotCicle d’ exposicions: Dimensions variables (1)
Artista: Pedro G. Romero
Inauguració 2a exposició: dissabte, 13 de març, a les 20 h.
Dates: Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo? – Pedro G. Romero
13 de març – 16 de maig de 2004
Lloc: Espai Zer01 (Museu Comarcal de la Garrotxa). Carrer de l’Hospici, 8 – 17800 Olot (Girona)
Organitza: Espai ZER01 i Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.
Patrocina: Fundació Caixa de Catalunya, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Col.labora: Archivo F.X. , Galería Tomás March
Per a més informació: David Santaeulària (coordinador). Tel. 972279130 / fax. 972273070 / zerou@olot.org
 
Jueves, 18 Marzo, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo? de Pedro G. Romero'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Nota de Premsa: Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo? de Pedro G. Romero 1794 lecturas 
Espai Zer01 OlotSegunda exposición del ciclo

del 13 de marzo al 16 de mayo de 2004

Desde el año 1999, las propuestas realizadas por Pedro G. Romero se articulan en torno al marco creado por el Archivo F.X., un trabajo en proceso que toma como eje argumental el fin del arte para dibujar -mediante la metáfora, la erudición y el juego- un mapa de taxonomías delirantes a partir de las cuales releer, en una clave distinta, ese gran relato estereotipado que es la Historia del Arte. El Archivo F.X. se organiza mediante un tesauro de nombres bajo cuyo epígrafe pueden encontrarse un fondo documental formado por más de mil imágenes sobre iconoclastia política en España, así como un conjunto de citas fragmentadas que ilustran cada uno de los hechos iconoclastas reproducidos y sus paralelismos con el nombre que actúa como categoría. Los mecanismos de asociación entre tesauro, imagen y citas -a veces literales y otras simbólicos- no sólo componen una especie de caricaturesca “máquina de interpretación” de las relaciones entre iconoclastia y arte moderno, sino que también se constituyen como un conjunto de herramientas mediante las cuales interpretar ciertos hechos, cambiar sus perspectivas, mostrar sus contradicciones y, finalmente, alterar su representación.
 
Jueves, 18 Marzo, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Lo viejo y lo nuevo. ¿Qué hay de nuevo, viejo? de Pedro G. Romero'   2 Comentarios    Versión imprimible  

  Premsa: Dispositivos estéticos de participación social 1744 lecturas 
Espai Zer01 OlotEl Espai Zero1 del Museu Comarcal de la Garrotxa lanza una atrevida apuesta con su ciclo “Dimensions variables”, que abre Daniel G. Andújar con una instalación que sorprende por su creatividad
El proyecto cuestiona, mediante la parodia, un arte a la medida de las instituciones y del mercado
La Vanguardia
MERY CUESTA Y ROC PARÉS - 28/01/2004

“Dimensions variables” es el título del ciclo recién inaugurado en el Espai Zero1 del Museu Comarcal de la Garrotxa en Olot. El ciclo está compuesto de dos exposiciones, la primera consagrada al valenciano Daniel G. Andújar y la siguiente, del andaluz Pedro G. Romero, que será inaugurada a finales de febrero. A la hora de diseñar el ciclo, los responsables de éste, David Santaeulària y Valentín Roma, se han ceñido a tres firmes propósitos: en primer lugar, tener en cuenta las particularidades de una ciudad como Olot y su condición periférica, pero también el incipiente germen activista existente en la ciudad (nos referimos en el caso de la exposición de G. Andújar al colectivo Olot Wireless). Por otro lado, los artistas seleccionados para “Dimensions variables” encajan en el perfil de lo que sus organizadores consideran “independientes”, creadores que supuestamente trabajan al margen (o en los márgenes) de los intereses institucionales y ajenos (o acaso sólo críticos) a las órbitas expositivas comerciales. Por último, “Dimensions variables” tiene como objetivo la resistencia a la simplificación que conlleva la turistificación, un movimiento preocupante en la Garrotxa y tristemente paralelo a lo ocurrido desde el desarrollismo en la Costa Brava.
 
Miércoles, 28 Enero, 2004
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Dispositivos estéticos de participación social'   ¿Comentarios?    Versión imprimible  

  Premsa: Individual Citizen Republic ProjectTM: El Sistema 1630 lecturas 
Espai Zer01 OlotConcebuda específicament per l’espai ZERO1 del Museu Comarcal de la Garrotxa, Individual-Citizen Republic ProjectTM: El Sistema és un projecte que es planteja com una reflexió crítica sobre la sobirania de les grans corporacions tecnològiques i els seus valors simbòlics de persuasió i representació. Per aquest motiu es relacionen metafòricament dos imaginaris antagònics, un arquetípic, estàtic i corporatiu, amb eslògans que publiciten les bondats dels avenços de la tecnologia; i un altre descodificat, que constitueix el revers paròdic de la imatge anterior i que és, així mateix, un lloc on es comparteix informació i processos de treball.
 
Miércoles, 17 Diciembre, 2003
Enviado por Admin
Leer el artículo completo: 'Individual Citizen Republic ProjectTM: El Sistema'   1 Comentario    Versión imprimible  
Ara TV


e-barcelona TVBuscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías