20 Mar, 2019 - 12:30
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Ferran Mascarell, 02/05/2003

Online?
Actualmente hay 20 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Document:

2607 lecturas 
associació d'artistes visuals catalunya

La projecció internacional de l’art ha de confiar-se al Consell de les Arts

L’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), davant les declaracions del conseller de la vicepresidència de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, formulades durant la roda de premsa de balanç de la Fira del Llibre de Frankfurt, del passat diumenge 14 d’octubre, d’anunci de la invitació i participació de Catalunya, amb un pavelló propi, a la Biennal de Venècia de 2009, exposa i fa públiques les següents consideracions:

A principis del passat mes de maig, l’AAVC va rebre l’encàrrec dels directius de l’Institut Ramon Llull de valorar conjuntament l’oportunitat d’una presència estable de l’art català a la Biennal de Venècia. L’AAVC va acceptar l’oferiment i va proposar l’organització d’una trobada amb els organitzadors de la Biennal per estudiar –sobre el terreny- la viabilitat del projecte. Aquesta trobada havia de produir-se després de l’estiu. Ens consta, a més, que els responsables de l’IRLL van sol·licitar l’opinió d’altres organismes i experts en art contemporani.


D’entrada, la posició de l’AAVC sobre les estratègies de projecció i inserció internacional de l’art contemporani és de desconfiança cap a operacions de lloguer d’espais i d’organització de mostres o activitats no sol·licitades ni finançades pels responsables d’iniciatives o institucions artístiques a l’estranger. Els resultats d’operacions com ara “The Real Royal Trip”, al PS1-MoMA (Nova York 2003), “Big Sur” a l’Hamburguer Bahnhof (Berlín 2004), o “Bad Boys” a la 50ª edició de la mateixa Biennal de Venècia -finançades sense gairebé límits pressupostaris pel Ministeri espanyol d’Afers Exteriors- són més que dubtosos. La desproporció entre els abundants recursos gastats i els minsos resultats posteriors d’inserció real en els circuits artístics internacionals és evident.

 

En aquest sentit, l’AAVC ve defensant una política de foment de la visibilitat de l’art contemporani basada en el suport a l’agenda internacional dels museus, centres d’art, galeries, comissaris i artistes catalans a través de la producció o coproducció d’exposicions, els intercanvis, les residències de recerca, etc. Tot i això, i en atenció del plantejament del Ramon Llull, l’AAVC va comprometre’s a valorar la seva proposta.

 

L’anunci del vicepresident Carod-Rovira sobre la invitació cursada pels organitzadors de la Biennal de Venècia a Catalunya és –com el mateix IRLL ha puntualitzat posteriorment- una invenció. Com se sap, l’organització d’aquest certamen escull la direcció artística de la Mostra i cada país amb representació estable –Espanya hi és des de la primera edició de l’any 1895- nomena el respectiu comissari, responsable dels continguts de pavelló nacional.

 

Tot i les rectificacions expressades després del polèmic anunci, tan el vicepresident Carod-Rovira, com el mateix IRLL donen per ferma la decisió d’obrir un pavelló català a Venècia sense esperar l’opinió de l’AAVC ni la d’altres interlocutors o experts.

 

Davant d’aquesta acumulació de despropòsits, l’AAVC rebutja, en primer lloc, l’ús partidista i la instrumentalització política d’aquestes iniciatives. Segon, exigeix als governants rigor i coneixement de la matèria a l’hora de fer pronunciaments públics per tal d’evitar el ridícul i el deteriorament de les relacions entre els estaments artístics i culturals catalans i els seus homòlegs més propers amb qui compartim un ecosistema molt fràgil. Tercer, lamenta la manca de sensibilitat respecte al treball d’assessorament i interlocució que –en aquest cas- s’ha trencat unilateralment.

 

Per tal d’evitar situacions com la viscuda recentment, aportar rigor tècnic, criteri professional i consens als programes i despolititzar l’acció cultural de les administracions, l’AAVC reclama –un cop més- la transferència de les competències de projecció internacional de l’art i la cultura catalana al imminent Consell de les Arts. És inconcebible un Consell de les Arts limitat a un àmbit de decisió intern i sense competències sobre l’acció internacional.

 

Barcelona, 17 d’octubre de 2007

 


Jueves, 18 Octubre, 2007     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Bargalló admite "errores" en el anuncio de la participación de Cataluña en la Bienal
por Anonymous
en 18 oct, 2007
[ Respuesta ]

Los artistas visuales catalanes critican a Carod, rechazan uso "político" y piden "rigor" ante anuncios como la Bienal
por Anonymous
en 18 oct, 2007
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 19 oct, 2007
[ Respuesta ]

Art i política
por Anonymous
en 19 oct, 2007
[ Respuesta ]

AAVC i Venecia
por Anonymous
en 19 oct, 2007
[ Respuesta ]

I tú mes !
por Anonymous
en 07 nov, 2007
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema associació d'artistes visuals catalunya:
La Fundació AAVC refunda Hangar.

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías