25 May, 2019 - 06:07
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Artur Mas

Online?
Actualmente hay 11 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa: Joan Fontcuberta nou president de l'AAVC

2310 lecturas 
associació d'artistes visuals catalunyaJoan Fontcuberta (Barcelona 1955) va ser escollit ahir (dilluns 15 de desembre de 2008) nou president de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) durant l’assemblea general que va tenir lloc a l’auditori del MACBA, a Barcelona. L’activista del net.art, Daniel García Andújar (Almoradí 1966), ocuparà la vicepresidència primera i l’artista visual Ignasi Aballí (Barcelona 1958), que ha presidit l’entitat els darrers tres anys, serà el vicepresident segon. La candidatura encapçalada per Joan Fontcuberta, la única que va concórrer a les eleccions, va presentar un programa que parteix dels objectius fundacionals de l’AAVC, de foment del diàleg i la solidaritat entre els artistes, de lluita per la millora de les seves condicions de treball i de promoció social de la seva obra.


Donada la profunda desorientació i desconeixement de les polítiques públiques en art contemporani –el cas CASM és la gota que ha fet vesar el got- , els nous dirigents de l’AAVC volen crear unes relacions preferents, singulars i ambicioses amb el Consell de les Arts a qui presentaran -així que entri en funcionament- una sèrie de propostes d’entre els quals destaquen l’elaboració d’un Pla Integral per a les Arts Visuals, el programa Catalunya Laboratori de R+D+i a les arts visuals, un programa de Centres d’Art i Col·leccionisme Públic a Catalunya, la proposta de creació del Síndic de l’Artista, l’aplicació de l’1% cultural a la creació contemporània i l’escrupolosa observació del “Document de Bones Pràctiques als Museus i Centres d’Art”.

Dins de l’àmbit professional, la presidència de Fontcuberta vol potenciar els programes de Formació Continua per a artistes visuals i desplegar una segona fase de la Campanya de Bones Pràctiques Professionals. Es vol repensar el model de formació superior dels artistes, afavorir la inserció professional dels joves i impulsar – a nivell estatal- l’Estatut de l’Artista a per afrontar canvis en la legislació fiscal, de Seguretat Social, de drets d’autor i de contractació dels creadors. L’equip potenciarà Hangar (que enguany ampliarà les seves instal·lacions a Can Ricart), procurarà ampliar l’oferta d’espais/tallers per artistes i reforçarà Hamaca (la nova distribuïdora de videoart) i la resta de serveis que ve prestant als artistes professionals.

La nova presidència de l’AAVC té dos mesos per conformar una proposta de Comissió Executiva, integrada per un màxim de 12 persones més i que haurà de ser ratificada per una propera assemblea general. La intenció és proposar un equip que integri representants de les diferents pràctiques artístiques, generacions i procedències territorials. Per primera vegada, la secretaria general de l’AAVC, que és un càrrec tècnic, també serà sotmesa a votació democràtica prevista per a finals de febrer i que tancarà el procés electoral.

Barcelona, 16 de desembre de 2008
Jueves, 18 Diciembre, 2008     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema associació d'artistes visuals catalunya:
La Fundació AAVC refunda Hangar.

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías