20 Mar, 2019 - 12:13
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Jordi Penas, 22-04-2003

Online?
Actualmente hay 19 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Document: El futur del Centre d’Art de Barcelona

3573 lecturas 
Centre d'Art Santa Mònica
COMUNICAT

Abans de presentar la nostra opinió sobre la decisió del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació d’ubicar el futur Centre d’Art de Barcelona a l’edifici Imagina, situat al districte 22@ de Barcelona, hem sol·licitat efectuar una visita a les seves instal·lacions per comprovar –in situ- la seva idoneïtat. Volem anticipar un inconvenient: es tracta d’un espai en règim de lloguer.

Amb la intenció de localitzar el millor espai definitiu per al futur Centre d’Art, també visitarem l’edifici del Canòdrom, al barri de la Sagrera, que és propietat municipal.

Cal convocar un concurs internacional per escollir la direcció artística del futur Centre d’Art. Aquesta convocatòria haurà de recollir les recomanacions que presenta el “Document de Bones Pràctiques als Museus i Centres d’Art” acordat i signat per el sector professional i que ja s’ha aplicat amb rigor al MNCARS de Madrid o al Bòlit Centre d’Art de Girona. Els aspectes més importants del qual són: una convocatòria pública i distribuïda internacionalment, els candidats a la direcció presentaran un projecte, la resolució del concurs recaurà en un jurat d’experts independents sense cap intervenció política. 


Tot i el greu deteriorament del teixit productiu/expositiu que ha suposat el canvi de funció del CASM, entenem que l’entrada en funcionament del Centre d’Art no es pot improvisar amb una localització fruit del nerviosisme i de la manca de consens. Però, a la vegada, vetllarem perquè els recursos assignats al Centre d’Art siguin suficients i no es perdin durant l’any 2009.

Exigim al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i a la resta d’administracions públiques catalanes la signatura de l’esmentat “Document de Bones Pràctiques als Museus i Centres d’Art” i l’acompliment escrupolós de les seves recomanacions. De la mateixa manera, ens dirigirem a les sis formacions parlamentaries de Catalunya perquè assumeixin l’esmentat document. La nostra proposta es posar un punt final a l’arbitrarietat, el dirigisme i nepotisme que ha caracteritzat el nomenament dels responsables científics d’algunes institucions artístiques i culturals de titularitat pública a Catalunya.

D’ara endavant, totes les nostres observacions i propostes relatives al futur Centre d’Art de Barcelona seran presentades al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts com a interlocutor legítim i mediador entre el sector i l’administració, atesa, a més, l’actitud intransigent de l’actual Conselleria de Cultura. En aquest sentit, la Conselleria de Cultura hauria d’esperar a la constitució i entrada en funcionament i opinió del Consell per convocar un concurs internacional per resoldre la direcció del Centre d’Art.

Pel que fa a l’actual direcció del Centre d’Art Santa Mònica (que hauria de canviar de nom per evitar confusions- i tenint en compte que es tracta, com s’ha explicat abastament, d’un càrrec de confiança política, equivalent a una direcció general, volem recordar que aquesta mena de càrrecs deixen les seves funcions el dia que cessa el polític que l’ha nomenat, en aquest cas el conseller Joan Manual Tresserras. Des d’aquell moment, insistirem –un cop més- en l’escrupolosa aplicació de les recomanacions del “Document de Bones Pràctiques als Museus i Centres d’Art”.

Les entitats i col·lectius que seguim aquest greu conflicte ens reservem –segons evolucioni- la petició de responsabilitats polítiques.

Associació d’Artistes Visuals de Catalunya
Associació Catalana de Crítics d’Art
Asociación de Directores de Arte Contemporaneo de Eapaña.
Cultura de Base.
Galeries Independents de Catalunya
Instituto de Arte Contemporáneo
Xarxa d’Espais de Producció d’Arts Visuals de Catalunya

Barcelona, 22 de desembre de 2008.
Viernes, 26 Diciembre, 2008     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Escepticismo ante el Santa Mónica
por Anonymous
en 30 dic, 2008
[ Respuesta ]

El futuro incierto de Arxiu_Dossiers
por Anonymous
en 14 ene, 2009
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 14 ene, 2009
[ Respuesta ]

arxiu dossier
por Anonymous
en 15 ene, 2009
[ Respuesta ]

ARXIU DOSSIERS??
por Anonymous
en 20 ene, 2009

NO TENIU RESPOSTA....

[ Respuesta ]

traslado del centre d'art de barcelona
por Anonymous
en 05 may, 2009
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Centre d'Art Santa Mònica:
Ferran Barenblit por Fernando Castro Florez : Lo que yo te diga.

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías