25 May, 2019 - 07:14
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Susanna Tamaro, 23 de febrer del 2004

Online?
Actualmente hay 8 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

2687 lecturas 
Institut de Cultura de BarcelonaBARCELONA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -


   El Comitè Executiu del Consell de Cultura de Barcelona, que ratificarà aquesta tarda el Ple del consell i que serà encapçalat pel professor titular de Teoria de la Literatura a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Antoni Monegal, començarà el seu camí amb el dibuix del procés per escollir un nou director per a La Virreina Centre de la Imatge.

   L'actual director d'aquest centre, Iván de la Nuez, deixarà el càrrec al desembre. El Comitè Executiu, que té el consens de les entitats culturals i els grups a l'Ajuntament de Barcelona, s'encarregarà de mirar-ne les bases i decidir sobre el concurs internacional per escollir nou director, el guanyador del qual se sabrà abans de l'estiu.


   La resta de membres del Comitè Executiu són l'escriptora, periodista i gestora cultural Flavia Company; l'investigador i activista en cultura popular d'arrel tradicional Xavier Cordomí; el crític i historiador d'art Daniel Giralt-Miracle; el director de teatre Joan Ollé; la investigadora cultural Rosa Pera, i la música, periodista i economista Eva Vila.

   Després de rebre dls membres del consell a l'Ajuntament, l'alcalde, Jordi Hereu, s'ha mostrat avui satisfet per la seva designació. Segons Hereu, són membres independents que aporten experiència i punts de vista diferents però complementaris que han d'ajudar a tirar endavant "amb il·lusió i ambició" la cultura a la capital catalana.

   En espera de saber totes les seves atribucions, el també vicepresident del Consell de Cultura i ara president del Comitè Executiu, Antoni Monegal, ha dit que tots els membres entenen que la cultura és "un gran actiu" de la ciutat que construeixen els ciutadans, i ha subratllat que el Comitè Executiu no el formen representants d'interessos concrets.

   Ha afirmat que són conscients de la responsabilitat que tenen per al futur de la cultura de la ciutat per formar part d'una experiència nova, que els il·lusiona, i ha agraït a l'Ajuntament que hagi cedit als ciutadans l'espai de participació i debat.

   El delegat de Cultura, Jordi Martí, ha considerat que el comitè serà útil en un moment en què l'Ajuntament està fent una aposta "molt gran" per la cultura, fet que requereix "afinar molt les decisions". El consistori destina a aquesta partida 117 milions d'euros aquest any, un 11% més que el 2008.

   Ha explicat que el comitè és l'homònim del Consell de la Cultura i de les Arts de la Generalitat i tindrà les funcions de designar el jurat dels Premis Ciutat de Barcelona, determinar a qui atorgar les subvencions que gestiona l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) i redactar informes per posar en marxa nous equipaments o canvis en la direcció dels existents.
Jueves, 19 Marzo, 2009     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Institut de Cultura de Barcelona:
Barcelona necesita un pacto cultural

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías