20 Mar, 2019 - 12:27
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

--

Online?
Actualmente hay 21 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

2256 lecturas 
associació d'artistes visuals catalunya
19/05/09 02:00     - BARCELONA - EL PUNT

El col·leccionisme públic d'art contemporani a Catalunya no passa pels seus millors moments. L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) va fer públic ahir, en el marc del Dia Internacional dels Museus, un informe sobre la despesa pública en adquisició d'obres d'art. Segons aquest estudi, la inversió anual és de 638.904 euros (la mitjana dels últims tres anys), xifra substancialment inferior a la de fa ben pocs anys. «Del 2005 ençà, el govern català ha reduït la despesa fins a un 78%», revela l'AAVC en l'informe, que es remunta a l'administració de Jordi Pujol per recordar que amb la compra de la col·lecció Salvador Riera es va realitzar durant una dècada una despesa anual de gairebé 2 milions. L'últim pagament es va fer el 2005.

Dels 638.904 euros que s'inverteixen ara, 567.000 es destinen al Museu d'Art Contemporani de Catalunya (Macba). Però l'aportació que rep el Macba (per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona) és molt inferior a la del Museu Reina Sofia de Madrid, que disposa de 4 milions, i se situa per sota dels 2 milions que disposa l'Ivam de la Generalitat Valenciana, el Musac de la Junta de Castella i Lleó (940.000) i el Centro Galego de Arte Contemporánea de la Xunta de Galícia (600.000).
Exceptuant el Macba, la despesa anual del conjunt de les administracions públiques catalanes puja a 71.904 euros. Una despesa que afronta un molt reduït nombre d'ajuntaments i de diputacions. L'administració que gasta més en la creació d'un patrimoni artístic contemporani és la Paeria de Lleida, que destina 60.000 euros a la Biennal d'Art Leandre Cristòfol. En segon i tercer lloc, hi ha les biennals d'art de les diputacions de Girona (20.000 euros) i Tarragona (18.000). En quart i cinquè lloc, la Biennal d'Art Premi Guasch-Coranty, que organitza la Fundació Ciutat de Valls amb adquisicions per valor de 12.000 euros i la Biennal d'Amposta (7.600). Pel que fa als museus municipals, Granollers, Figueres, Girona, Sabadell i Reus fan –o han fet fins fa poc, com en el cas de Reus– grans esforços amb pocs recursos per constituir un fons d'art contemporani.
Martes, 19 Mayo, 2009     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Hay que cambiar las ley de mecenazgo...
por Anonymous
en 24 may, 2009
[ Respuesta ]

$$$
por Anonymous
en 05 jun, 2009
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema associació d'artistes visuals catalunya:
La Fundació AAVC refunda Hangar.

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías