20 Ene, 2019 - 02:53
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

I do not believe in 'directed' cultures because culture, by definition, means freedom. It may be supported, but not directed... Barcelona is a city that treats creators, and more paticularly young creators, rather harshly... The people of Barcelona seem to be more reluctant to welcome different kinds of art proposals than they used to be. Maybe it's because they have grown more conformist.

--

Online?
Actualmente hay 60 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

2332 lecturas 
Generalitat de Catalunya

Les obres començaran a la tardor

13/01/10 02:00 - Sant Feliu de Guíxols - òscar pinilla elpunt

El govern de la Generalitat va confirmar ahir que destinarà 4,5 milions d'euros al futur Centre d'Art de Pintura Catalana Carmen Thyssen-Bornemisza de Sant Feliu de Guíxols. La posada a licitació del projecte està prevista per a l'estiu i les obres començarien a la tardor. En total, al museu Thyssen s'hi destinaran uns 13 milions d'euros.

El president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Sant Feliu, Pere Albó, i la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, i una llarga comitiva política i de la societat ganxona van escenificar ahir al reformat Palau de l'Abat l'encarrilament definitiu del centre d'art.

Abans de l'estiu el museu ja tindrà el seu projecte executiu. Per tant, segons el calendari que va avançar ahir Albó, les obres de l'edifici començaran a la tardor. El projecte finalment serà una obra palpable gràcies a la inversió del govern estatal, que hi destinarà 6,5 milions, i els 4,5 milions que invertirà el govern català. Així ho va confirmar ahir el president Montilla, que va manifestar la voluntat de la Generalitat d'involucrar-s'hi plenament. De moment, mentre s'està acabant de redactar el projecte executiu, se signaran els protocols per tal de confirmar la part de finançament que la Generalitat aportarà al projecte. Albó compta que les obres es posaran a licitació a l'estiu, i que a partir de la tardor es podran començar les obres, per acabar-les el 2013. «Estem al final d'una etapa on hi ha hagut un gran esforç de la ciutat, i ara s'iniciarà una altra que és la de les obres que fa tants d'anys que estem perseguint», va dir.


La meitat del pressupost l'assumeix el govern estatal i l'altra meitat, el govern català i l'Ajuntament de Sant Feliu, que aportarà uns dos milions d'euros amb cessions d'edificis i aportació econòmica.

Un projecte «somiat»

Per la seva banda, la baronessa Thyssen va assegurar que el museu és un «projecte somiat» i que li fa «molta il·lusió» poder-ho fer a Sant Feliu. Segons va confirmar, a les seves instal·lacions s'hi podrà veure «bastant part» de la seva col·lecció, entre la qual hi haurà pintures catalanes i d'àmbit internacional, escultures i exposicions temporals.

El museu Thyssen és l'eix de l'anella cultural que comprèn el Monestir i el Palau de l'Abat, amb una superfície total de 4.420 m², l'edifici Serra Vicens (2.300 m²) i el teatre (767 m²).


Miércoles, 13 Enero, 2010     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
INVERSIO , ART I CULTURA
por Anonymous
en 13 ene, 2010
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 13 ene, 2010
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 13 ene, 2010
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 15 ene, 2010
[ Respuesta ]

Que triste final
por Anonymous
en 20 ene, 2010
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Generalitat de Catalunya:
Las subvenciones de Cultura serán otorgadas por una comisión de tres personas públicas

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías