16 Feb, 2019 - 04:04
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Artur Mas

Online?
Actualmente hay 60 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

2350 lecturas 
Consell de les Arts
Francesc Guardans reclama al Parlament més pressupost i independència jurídica per a l'ens
18/02/10 02:00 - Barcelona - el punt

El Consell de la Cultura i les Arts (Conca) ha començat a treballar per definir un nou Fons Nacional de Compra d'Obres d'Art que eviti un altre cas Centelles. El president de l'organisme, Francesc Guardans, va explicar ahir al Parlament que el Conca ha rebut aquest encàrrec del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació amb l'objectiu de «dotar el país d'una resposta més àgil per afrontar en positiu actuacions» com la que ha acabat duent l'arxiu Centelles a Salamanca. El vot majoritari del tripartit va denegar la petició de l'oposició perquè el conseller Tresserras parlés d'aquest cas a la comissió de Política Cultural.

A Francesc Guardans li va faltar temps per respondre als requeriments dels grups polítics, ahir a la comissió de Política Cultural. Va deixar clares dues reivindicacions: el Conca necessita més diners i més «independència jurídica». Tot i que la diputada d'ERC Marina Llansana va defensar l'augment del 14% del pressupost del Conca respecte de l'any passat (ara és de 15,4 milions), Guardans va alertar que l'ens ha assumit més feina que la que tenia l'antiga Entitat Autònoma de Difusió Cultural. Guardans va insistir que només amb més diners el Conca «podrà respondre a les necessitats dels artistes». De la mateixa manera, s'està treballant amb la conselleria per introduir canvis legals que dotin l'ens de més «independència jurídica», per «fer desaparèixer les innecessàries dilacions» en alguns tràmits. «És un disbarat que hàgim d'esperar dos mesos per cada recurs», opina.


Guardans va defensar la tasca feta, va repetir que la crisi inicial –amb la baixa de Bru de Sala– ja està superada, i que «primer cal escoltar» abans d'emprendre accions més concretes. En aquest sentit, l'informe anual de l'estat de la cultura i el pla estratègic, que estarà enllestit abans que acabi el 2010, seran eines de primer ordre. La setmana que ve es presentaran les noves línies d'ajuts, que tindran com a prioritat l'avançament dels terminis de presentació de les convocatòries perquè els artistes puguin disposar abans dels recursos. El 2009 van créixer un 26% les sol·licituds. El Conca ha destinat als creadors gairebé 9,5 milions, i els sectors més afavorits són la dansa (34%) i les arts visuals (24%). L'organisme tindrà actiu el web «d'aquí a dos mesos», i en les setmanes vinents s'anunciarà el lloguer per tres o quatre anys d'una seu provisional per a l'ens fins que no pugui disposar del Borsí com a seu estable definitiva.
Biennal de Venècia, de nou al 2011

Catalunya tornarà a tenir un pavelló propi a la Biennal de Venècia de l'any 2011 si es compleixen les previsions de l'Institut Ramon Llull, que ja n'ha fet la sol·licitud i al mes de juny preveu reiniciar els tràmits amb un altre comitè d'experts (alguns membres podrien repetir) que esculli un projecte que pugui igualar l'èxit de La comunitat inconfessable, que va aplegar 45.633 visitants l'any passat a Venècia. El director de l'IRL, Josep Bargalló, també va comparèixer ahir al Parlament on va anunciar que la Generalitat de Catalunya ja s'ha mostrat a favor de tornar-hi, mentre que hi ha el dubte de si s'hi acabarà sumant també el govern de les Illes Balears, que en l'anterior convocatòria de la Biennal encara no formava part de l'IRL. Bargalló va assegurar que, amb un jurat de prestigi i un projecte adaptat al document de bones pràctiques de la biennal, la participació està gairebé assegurada. Bargalló, que va ser a la cambra per donar comptes de la participació catalana a Venècia, va rebre les felicitacions de tots els grups parlamentaris. El Llull prepara enguany presència catalana a un festival de teatre de Bogotà, al Marché de la Poésie de París al juny, i una programació especial al Teatro Price de Madrid al mes d'octubre.

D'altra banda, la comissió de Política Cultural va aprovar ahir la compareixença al Parlament d'Antoni Vila Casas, president de la fundació del mateix nom, i de Jordi Roca, nou director general de Patrimoni Cultural, per informar sobre el pla d'arqueologia.

Lunes, 22 Febrero, 2010     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
por Anonymous
en 08 mar, 2010
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 13 mar, 2010
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Consell de les Arts:
Un plenario unipersonal

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías