24 May, 2019 - 02:03
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

Que la obra no vaya a la despensa, sino que el museo abra un espacio permanente para el cine

-- Pere Portabella

Online?
Actualmente hay 8 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

2077 lecturas 
Comarques de GironaEn el context de la crisi, el nou considera el projecte "insensat"
La Clau

A finals de 2010, l'ajuntament de Girona va impulsar un projecte de gran centre d'art contemporani, amb un cost de 4,5 milions d'euros. Però la passada primavera es va produir una alternança, i l'ex-majoria socialista ha passat a ser oposició. El nou batlles, s'estima actuar amb cautela que no pas entregar-se a l'endeutament.

En la seua voluntat d'entrar en el nou decenni, la Ciutat de Girona ha anat dissenyant, en els darrers anys, la idea d'aplegar les seus col·leccions d'obres d'art en un lloc central. Dedicat a l'art contemporani, aquest lloc ha estat objecte d'un projecte, avançat en matèria arquitectural, llançat el novembre de 2010 per la municipalitat dirigida per l'exalcaldessa socialista, Anna Pagans. Últimament, una participació de l'Estat espanyol, que s'eleva a 400.000 euros, ha arribat fins i tot fins a les caixes municipals. Però les últimes eleccions municipals, organitzades el maig, han provocat una alternança política, qui trastorna el mapa polític. El successor de Pagans, el centrista Carles Puigdemont, membre de la coalició Convergència i Unió (CiU), va expressar divendres el desig de postposar la realització d'aquest centre batejat amb el nom de "Bòlit Centre d'Art Contemporani". Segons ell, l'anterior majoria municipal va manifestar "insensatesa", ja que va actuar amb precipitació, i no va tenir en compte la crisi.


El futur museu, que es preveu edificar al carrer Emili Grahït, un quilòmetre al sud de la catedral de Girona, costaria 4,5 milions d'euros, que l'equip de la Pagans pensava poder pouar en els pressupostos dela Generalitat de Catalunya. Socialista des de 2003, aquest va bolcar també cap a CiU, amb com  a conseqüència una congelació instantània de molts projectes socialistes. Segons el primer magistrat, la massa salarial induïda i el manteniment de l'hipotètic museu suposarien una despesa massa elevada. Proposa així actuar amb continuïtat, a través de les múltiples sales d'exposició repartides al seu centre-ciutat. Girona no hauria de disposar encara de cap centre d'art contemporani, si bé l'estatut de ciutat mitjana que li ha d'atorgar el pas del TGV, a partir de finals de 2012, pot arribar a imposar aquesta realitat a mitjà termini. En aquest sentit, el diputat socialista Àlex Sáez ha criticat les ambicions de la municipalitat, aquest dissabte, reivindicant l'interès de transformar Girona en una "capital cultural de Catalunya".
Jueves, 08 Septiembre, 2011     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
CIU
por Anonymous
en 08 sep, 2011

Adeu Bolit, adeu!

[ Respuesta ]

Guntín lo dijo muy claro en El País
por Anonymous
en 12 sep, 2011
[ Respuesta ]

Moritz Küng a la BIACS
por Anonymous
en 26 sep, 2011
[ Respuesta ]

por Anonymous
en 21 dic, 2011
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Comarques de Girona:
Olot abre un centro expositivo permanente sobre imaginería religiosa

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías