24 Mar, 2019 - 09:35
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

--

Online?
Actualmente hay 43 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

5569 lecturas 
Museu d’Art Contemporani de Barcelona El guardó, que donarà a conèixer el seu primer guanyador d'aquí a un any, està compensat amb 50.000 euros i la realització d'una obra d'art als carrers de Barcelona ARA

Ja fa anys que l'escriptor, col·leccionista i mecenes holandès Han Nefkens es va establir a Barcelona. Durant tot aquest temps ha fet impossibles per participar en les activitats artístiques de la ciutat i aportar el seu granet de sorra. És per això que avui Nefkens i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) han signat un acord per instaurar el Premi Fundació Han Nefkens MACBA d'art contemporani, un guardó destinat a artistes que ja han començat a desenvolupar una trajectòria sòlida, però que encara no compten amb el reconeixement de les institucions.

La data no és casual. Avui fa 16 anys que el MACBA va obrir portes al públic a la plaça dels Àngels de Barcelona. Aprofitant l'aniversari, el Museu ha donat a conèixer les característiques d'aquest guardó bianual que es lliurarà per primer cop el 28 de novembre del 2012. El guanyador rebrà un premi amb una dotació de 50.000 euros, que surten del fons de Nefkens. Del total d'aquesta suma, 20.000 euros es lliuraran en concepte d'honoraris i 30.000 es destinaran a la producció d'un projecte artístic en els carrers de Barcelona, firmat per l'artista guardonat. "Ens interessa l'efecte sorpresa –deia Bartomeu Marí, director del MACBA–. L'obra que en resulti pot ser un objecte o pot ser un esdeveniment. Pot tenir una expressió física sòlida o ser efímera. I no importa quina escala tingui: tant hi fa si és molt vistós com si parteix d'un concepte extremadament subtil".


La convocatòria té un funcionament molt particular. Nefkens i el MACBA nomenaran 10 scouts del terreny artístic distribuïts arreu del món, amb una especial atenció als països no occidentals. Cadascun d'aquests satèl·lits s'encarregarà de presentar tres artistes del seu gust a concurs. I, finalment, un jurat també internacional format per cinc membres –Nefkens i Marí com a integrants fixes– haurà de pronunciar el veredicte. L'artista guanyador treballarà frec a frec amb el MACBA en la producció d'un projecte que es presentarà durant el calendari de l'any següent. Els tres membres variables del jurat previstos per a la primera convocatòria són Iwona Blazwick (directora de la Whitechapel Art Gallery de Londres), Adriano Pedrosa (comissari independent de São Paulo) i Christine Tohmé (activista cultural de Beirut).

"Sento una gran satisfacció quan veig com es du a terme l'expressió artística, com es passa d'una idea abstracta a una obra tangible –exposava Han Nefkens durant la roda de premsa–. Adoro descobrir nous creadors, agafar els seus treballs i mostrar-los en d'altres països. I m'agrada ser un vincle entre artistes". Amb aquesta declaració de principis, Nefkens anunciava que no se li acudeix un lloc millor que Barcelona per desenvolupar els seus propòsits. "Estimo aquesta ciutat –continuava–. Hi ha barcelonins que es queixen, però no saben el que tenen al seu abast. Barcelona és mediterrània, té un cel blau i el mar, uns geners fantàstics, la llibreria Laie, la pastisseria Escribà, arròs negre i un ambient cosmopolita que circula pel carrer Joaquim Costa". Sembla que el Premi Fundació Han Nefkens MACBA és només una de les múltiples col·laboracions amb la metròpolis que el mecenes holandès té en ment.  
Martes, 29 Noviembre, 2011     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
Bartomeu el Algebraico
por Anonymous
en 17 dic, 2011
[ Respuesta ]

MACBA-CAIXA-FACHERÍO
por Anonymous
en 19 dic, 2011
[ Respuesta ]

ESTOS NO TIENEN DISCURSO
por Anonymous
en 19 dic, 2011
[ Respuesta ]

Guerra?
por Anonymous
en 19 dic, 2011
[ Respuesta ]

Esto es el arte
por Anonymous
en 19 dic, 2011

Amics. Aixo es el art. So what?

[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Museu d’Art Contemporani de Barcelona:
Entrevista a Jacques Rancière

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías