19 Feb, 2019 - 11:43
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- J. M. TERRICABRAS- 27/04/2003

Online?
Actualmente hay 58 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa: Cultura salva els mobles

6104 lecturas 
Generalitat de Catalunya
El departament té un pressupost de 301,5 milions d'euros per al 2012, gairebé igual que el 2011. Pugen els ajuts a la creativitat i baixen els de les grans infraestructures
27/01/12 02:00 - barcelona - Bernat Salvà PUNT Avui

El pressupost del Departament de Cultura per al 2012 és de 301,5 milions d'euros, xifra que suposa una reducció del 0,3% respecte al 2011. El conseller Ferran Mascarell va comparèixer ahir a la tarda davant la comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya per presentar el pressupost, que inclou un augment de l'11,7% dels diners destinats a la creativitat i reduccions de les despeses en grans equipaments (el 13,4%) i d'administració (l'11,4%).

“Serà un any complicat i exigent per les decisions que hem de prendre –va dir el conseller–, però, tot i així, esperem que siguem capaços d'enfortir el conjunt del sistema cultural”. Per àmbits sectorials, les partides més importants es destinaran a ajuts a la creativitat (86 milions), despeses de l'administració (56,3 milions), grans equipaments (49 milions) i patrimoni (31 milions).

La comissió de Cultura i Llengua va rebutjar per deu vots a sis les esmenes a la totalitat presentades pel Grup Parlamentari Socialista, ICV, ERC i Ciutadans. Van donar suport als pressupostos els representants de CiU, i el PP es va abstenir. La quantitat de diners destinada al català, un dels motius de debat en la comissió, serà de 29 milions, un 1% més que l'any passat. Mentre que Pere Bosch (ERC) va considerar que el conseller havia dedicat poc temps a un tema tan important, Jordi Cañas (Ciutadans) creu que es dediquen massa diners al català, i la portaveu del PP, Alícia Alegret, opina que s'hauria de millorar el coneixement del català escrit.


Del 10% al 15% menys

Ferran Mascarell va concretar la reducció d'aportacions als grans centres culturals: un 10% menys per al TNC i L'Auditori, i un 15% menys per al Liceu, el Lliure, el Macba, el MNAC i el Mercat de les Flors. El conseller considera que aquesta retallada provoca només una reducció de la programació, i prefereix apostar pels ajuts a la creativitat, perquè per a una petita companyia de teatre o dansa perdre els ajuts públics pot posar en perill la seva continuïtat.

Consol Prados, del grup socialista, va destacar que al web del Parlament es parla d'un 5% de reducció del pressupost de Cultura, i no del 0,3%. “És una realitat molt dura –opina–, es retalla sobre un pressupost retallat i històricament petit”.
Viernes, 27 Enero, 2012     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
por Anonymous
en 07 feb, 2012
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Generalitat de Catalunya:
Las subvenciones de Cultura serán otorgadas por una comisión de tres personas públicas

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías