16 Feb, 2019 - 03:23
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Alberto Manguel, en CCCB

Online?
Actualmente hay 51 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Premsa:

5561 lecturas 
Institut de Cultura de BarcelonaEl Punt Avui. 03/02/2011 M.Frisach/M.Palau
Malestar entre els artistes visuals per la imminent decisió de traslladar el Centre d’Art Contemporani de Barcelona a la fàbrica de creació Fabra i Coats

Els ànims estan encesos entre una part del sector artístic per la imminent decisió que dimarts que ve ha de prendre la comissió delegada del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) sobre el futur del Canòdrom com a centre d’art contemporani de Barcelona. Segons sembla, la decisió ja està presa: finalment s’aconsellarà que el centre canviï de lloc i s’instal·li en una part de la fàbrica de creació Fabra i Coats, també al barri de Sant Andreu. Aquesta era també la recomanació que fa algunes setmanes feia un informe del Consell de Cultura de l’Ajuntament sobre la xarxa de centres d’art contemporani.

La decisió al voltant del Canòdrom anirà inevitablement lligada a tota la reordenació dels centres i museus d’art contemporani que està duent a terme el Departament de Cultura de la Generalitat. El mateix conseller, Ferran Mascarell, anunciava dimecres que el pla es farà públic en els pròxims dies.
L’Associació d’Artistes Visuals està força molesta per aquest canvi de plans de les administracions. El seu president, Joan Fontcuberta, assegura que el trasllat a Fabra i Coats no té justificació. “El que no es pot fer és canviar unes regles de joc que es van establir amb el consens del sector, encara que fos en un govern anterior”. Fontcuberta creu que la decisió sobre el Canòdrom amaga “una estratègia per deixar el projecte del centre d’art en stand-by, amb l’excusa que no hi haurà dotació econòmica per al projecte”.

Per Moritz Küng, escollit en un concurs internacional, el 2009, per dirigir el Canòdrom, tot plegat és una situació delirant. Prefereix no fer declaracions però sí que ha deixat clar que no pensa dimitir del seu càrrec de director en funcions –pel qual cobra “3.539 euros nets al mes”–. Küng va concebre el seu projecte específicament per a l’espai racionalista del Canòdrom, molt diferent de l’arquitectura industrial de la Fabra i Coats.
Lunes, 06 Febrero, 2012     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
por Anonymous
en 07 feb, 2012
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Institut de Cultura de Barcelona:
Barcelona necesita un pacto cultural

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías