20 Ene, 2019 - 03:26
Menú

Últimos 20 Comentarios

Registrarse
 


 ¿Has perdido tu contraseña?
 ¿Nuevo usuario? ¡Registrate!

Va dir...

-- Manuel Borja-Villel , julio 2003

Online?
Actualmente hay 56 invitados y 0 usuarios registrados en línea.

Puedes loguearte o crear una cuenta nueva aqui.

e-madrid.org

e-sevilla.org
[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

[no title]

e-valencia.org
[no title]

[no title]

[no title]

Quo vadis IVAM

EMERGENCIAS

e-norte

Otros artículos
Artículos más antiguos

  Document:

5196 lecturas 
Espai Zer01 Olot

Divendres passat el regidor de cultura de l’ajuntament d’Olot, va comunicar a en David Santaulària, director de l’Àrea de Creació Contemporània d’Olot que inclou l’Espai Zero 1, la Sala 15, les Beques de Creació i Comissariat; que l’ajuntament havia decidit tancar aquesta àrea i, en conseqüència, prescindir del seus serveis.

Un grup d’artistes i usuaris volen entrargar demà al matí una carta a l’ajuntament d’Olot, demanant que reconsideri aquesta decisió, podeu manifestar la vostra adhesió a a la carta que adjuntem, enviant urgentment un correu a l’adreça: suportzero1@gmail.com

Format pdf Carta Espai Zero1

Carta de recolzament a l’Espai Zero1 d’Olot

Davant de les informacions que apunten al tancament de l’àrea de creació contemporània d’Olot (Espai Zero1, Sala 15, Beques de creació, coproducció amb d’altres centres d’art, …) i l’acomiadament del seu director, David Santaeulària, demanem a l’ajuntament olotí que es repensi aquesta decisió atenent als següents punts:

1. Som conscients que la cultura no pot quedar al marge de l’esforç d’estalvi general, i que no seria just preservar-la de les retallades que afecten a tots els àmbits socials. Retallar, però, no vol dir eliminar. La política cultural ha d’apostar decididament per defensar les propostes més fràgils, aquelles que resulten inviables des de la lògica del negoci i que, com és el cas de les pràctiques artístiques contemporànies, promouen l’aparició d’idees innovadores i propostes inèdites.
Tanmateix, recordem que l’origen d’aquesta àrea sorgí del Pla de Cultura de la Ciutat d’Olot, el qual comptà amb el consens de tots els partits, i va ser redactat i revisat fa tres anys amb la participació directa de la ciutadania.

2. Recordem que el paper de Zero1 no s’ha limitat a ser un espai expositiu de la perifèria, sinó que ha aconseguit consolidar-se com un espai generador de propostes creatives dins del circuit artístic nacional més punter, paper d’altra banda reconegut públicament per tots els professionals del sector de Catalunya, amb un prestigi cultural fàcilment comprovable si s’observa la seva constant repercussió mediàtica. Un espai que també ha sabut connectar-se i interrelacionar-se amb el circuit artístic internacional. Entre d’altres centres i institucions l’espai Zer01 ha col.laborat amb: Instituto Cervantes Estocolm, Rijksakademie Amsterdam, Sala Rekalde Bilbao, MUSAC Leon, CDAN Huesca, Centre d’Art la Panera Lleida, CGAC Santiago de Compostela, Pavelló de Catalunya de la Biennal de Venècia, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, …


3. Pensem que la gestió d’en David Santaeulària al capdavant d’una activitat tan exitosa i complexa com l’Àrea de Creació Contemporània, les inversions econòmiques que hi han fet l’ajuntament i altres institucions, juntament amb les aportacions creatives de totes les persones que hi han participat, constitueixen un actiu cultural de primera magnitud, que contribueix a la imatge d’Olot com a ciutat a l’avantguarda de la creativitat i la innovació que, en l’actual context econòmic, cultural i social, cal preservar més que mai.

4. Podem entendre la voluntat d’estalvi i contenció de la despesa de l’Ajuntament d’Olot, però aquesta voluntat no pot servir de pretext polític per eliminar tot una àrea cultural, per més que no se la consideri prioritària. Demanem la màxima disposició al diàleg, per tal de trobar una solució que permeti el manteniment de línia de treball de l’Àrea de Creació Contemporània que ha impulsat en David Santaeulària, adaptada al nou context econòmic.

Olot 20 de febrer de 2012

 
Adhesions:

Valentín Roma, Comissari del pavelló Català Biennal de Venècia.
David Bestué, Artista visual.
Marcel Dalmau, Artista Visual
Rafael Griera Bianchi, Artista Visual
Pep Fargas, Gestor cultural
Quim Domene, Artista Visual
Job Ramos, Artista Visual
Daniel Garcia Andújar, Artista visual.
Martí Manen, Critic i comissari independent
Sigrid Werning, Escriptora


Viernes, 24 Febrero, 2012     Versión imprimible  

Technorati iconDigg icondel.icio.us iconYahoo MyWeb iconGoogle iconMeneame icon

Comentarios

Mostrar Orden
por Anonymous
en 12 mar, 2012
[ Respuesta ]

Ara TV


e-barcelona TVRelacionado

La noticia más leída en relación al tema Espai Zer01 Olot:
NOTA DE PREMSA. Activitats paral·leles exposició Pedro G. Romero a Olot

Buscar Google
Búsqueda

Llenguatge
Idioma preferido:


Traducció
interNOSTRUM
interNOSTRUM

Recomanats
Cultura de Base · FAD. Xarxes d'Opinió ·  Hamaca ·  ypsite/blog  · A-Desk.org · De La Nuez/blog  ·  Hangar  ·  Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC)  ·  e-valencia.org  ·  e-sevilla.org  ·  Technologies To The People  ·  irational.org  ·  Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya  ·  Culturas de Archivo  · 

"Fòrum Consell de les Arts"
Plataforma de la Cultura per un Consell de les Arts de Catalunya
Document nº 2 (març 2005)
Document per a l’establiment del Consell de la Cultura i de les Arts a la Generalitat de Catalunya ' (pdf)

Avui

La situació dels artistes visuals a Catalunya

Descarga gratuita

Temas

Categorías